‼️Občina Brežice obžaluje incident na OŠ Velika Dolina in ostro obsoja tovrstna dejanja‼️

Avtor tega prispevka je Občina Brežice Facebook stran. Vabljeni k branju Občina Brežice Facebook stran »

Občina Brežice je dne na svoji Facebook strani objavila:

‼️Občina Brežice obžaluje incident na OŠ Velika Dolina in ostro obsoja tovrstna dejanja‼️

📢Občinski svet se je na 9. redni seji, ki trenutno poteka, seznanil z resnim incidentom, ki se je zgodil danes zjutraj na OŠ Velika Dolina, ko je romski učenec napadel osmošolca v razredu. Ta je bil zaradi hudih poškod in šoka odpeljan v Splošno bolnišnico Brežice in njegovo stanje je resno.

Ravnateljica tamkajšnje osnovne šole Anja Zevnik je povedala, da od današnjega dne ne more zagotoviti 100% varnosti otrok in zaposlenih v šoli, počutijo se nemočne. Starši se bojijo poslati otroke v šolo, večinsko prebivalstvo se umika nasilnim posameznikom v kraju.

Župan Ivan Molan je nemudoma kontaktiral policijo in varnostno službo, ki bosta od jutri zjutraj pri ozirma v OŠ Velika Dolina do konca šolskega leta skrbela za varnost učencev in zaposlenih. Direktor ZD Brežice je zagotovil tudi psihološko pomoč otrokom in zaposlenim, ki jih je napad v šoli pretresel. Župan je povedal, da v občini Brežice beležimo porast kaznivih dejanj Romov, zato bo sklicana tudi izredna seja Občinske sveta Občine Brežice s predstavniki pristojnih institucij, saj je občina z zakonodajo omejena na področju zagotavljanja varnosti.

Župan je spomnil, da so župani 11 občin jugovzhodne Slovenije zbrali podpise več tisoč državljanov in v Državni zbor vložili pobudo za spremembo zakonodaje, vendar so bili zavrnjeni. Pristojna ministrstva naj bi do konca leta 2023 pripravile boljše predloge spremembe zakonodaje a do danes se ni zgodilo nič.

Na občini incident, ki se je zgodil v šolskem okolju, kjer naj bi pedagoški proces potekal v varnem in mirnem okolju, obžalujemo in si želimo, da bo konec šolskega leta minil mirno za otroke, ki nestrpno pričakujejo poletne počitnice.
___________
#obcinabrezice #incident Slovenska policija / The Slovenian police Policijska uprava Novo mesto / Police Directorate Novo mesto Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje Ministrstvo za notranje zadeve Vlada Republike Slovenije Posavski obzornik Dolenjski list RTV Slovenija RTVSLO.si 24ur.com Radio Krka Radio 1 Radio Brežice Eu Nova24TV Planet TV POP TV #Posavje #romi Slovenske Novice Televizija Vaš kanal

(Feed generated with FetchRSS)