Makedonec in Ukrajinec prevažala šest Turkov, na meji še 110 tujcev

Avtor tega prispevka je ePosavje.com. Vabljeni k branju ePosavje.com »

Prevažala sta šest Turkov

Ujeli so jih na Čatežu in Obrežju

V četrtek nekaj pred 10. uro so policisti na območju Čateža ob Savi ustavili osebni avtomobil ukrajinskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Ukrajine vozilu prevaža tri državljane Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Okoli 15. 30 so na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila iz Severne Makedonije in ugotovili, da 31-letnik prevaža tri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Makedonca in Ukrajinca prepeljali pred preiskovalnega sodnika

Policisti so državljanoma Severne Makedonije in Ukrajine odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila, s katerima sta prevažala tujce. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo, dodajajo na Policijski upravi Novo mesto.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.