Krkin dan brez avtomobila za čistejši jutri

Avtor tega prispevka je ePosavje.com. Vabljeni k branju ePosavje.com »

Na dan brez avtomobila spodbujali trajnostno mobilnost

V nameri, da nam ni vseeno, kakšen planet bomo pustili zanamcem, so se nam pridružili tudi krkaši iz enajstih držav, kjer ima Krka svoje poslovne enote. V luči zelene mobilnosti smo s trajnostnimi oblikami prihoda na delo (s hojo, kolesi, skiroji, rolerji, skupnimi prevozi ipd.) pokazali, da smo povezana skupnost, ki si prizadeva za trajnostno mobilnost, bolj zdravo okolje in izboljšanje kakovosti življenja. 

Z odločitvijo za alternativne potovalne navade vsak dan prispeva vsak Krkin sodelavec in trajnostni način prihoda na delo med zaposlenimi postaja vse bolj navada, ne le enkratno dejanje. To je tudi glavni cilj tako Krkinega mobilnostnega načrta, ki smo ga sprejeli že leta 2015, kot tudi Krkinega dneva brez avtomobila: spodbuditi čim več sodelavk in sodelavcev k čim bolj pogostim trajnostnim prihodom na delo, vse z namenom ohranjanja zdravega okolja. Letos je k dodatni popularizaciji trajnostne mobilnosti med zaposlenimi z organizacijo pohoda po sedmih novomeških gričih in s kolesarjenjem zunaj urejenih cestišč prispeval tudi Trim klub Krka.

V Krki v Sloveniji je 40 % zaposlenih od doma oddaljenih več kot 40 km, na delo prihajajo iz oddaljenih krajev: Posavja, Bele krajine, Štajerske, Gorenjske in celo iz sosednje Hrvaške. Med njimi je vse več tistih, ki na delo prihajajo s skupnimi prevozi in na ta način pripevajo k trajnostni mobilnosti. Veseli nas, da tudi tovrsten trend trajnostnih prihodov na delo narašča. S tem uresničujemo naše cilje – zmanjšati uporabo osebnih avtomobilov ter tako prispevati k večji prometni varnosti, predvsem pa k izboljšanju kakovosti zraka povsod, kjer poslujemo. Število sodelujočih v trajnostni mobilnosti se povečuje tako v Sloveniji kot tudi naših poslovnih enotah po svetu. Letos so se nam pridružili sodelavci iz enajstih, nekateri tudi iz  neevropskih, držav – Kirgizistana, Mongolije, Bolgarije, Slovaške, Poljske, Madžarske, Španije, Hrvaške, Češke, Portugalske in Nemčije.

Fotogalerija (Foto: Krka, d. d.):

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.