Benjamin Šeško s spektakularnim golom prinesel zmago

Avtor tega prispevka je SNPORTAL.SI. Vabljeni k branju SNPORTAL.SI »

Slovenska reprezentanca je v Stožicah pred 14.824 gledalci ugnala Norveško z 2:1. Strelca za Slovenijo sta bila Andraž Šporar in Benjamin Šeško. Za Norveško je zabil Erling Haaland.

S pomembnimi tremi točkami so Slovenci na tretjem mestu prehiteli Švede, ki jih nocoj čaka še težko gostovanje pri Srbiji. Ob ugodnem rezultatu v Beogradu bi varovanci Matjaža Keka na torkovem obračunu zadnjega kroga v Stockholmu sami krojili svojo usodo ter bi si obstanek v B skupini Lige narodov zagotovili že z remijem.

Pred razprodanimi tribunami stoženskega stadiona je Slovenija pokazala zelo dobro predstavo, svojo najboljšo na dosedanjih petih tekmah. V prvem polčasu so nevarnejši bili gostje, ki so v 19. minuti tudi zatresli domačo mrežo, toda zadetek Lea Ostigarda ni obveljal zaradi prekrška v napadu. Dvaindvajsetletni branilec Napolija je bil skozi celotno srečanje izjemno nevaren ob vsaki prekinitvi Norvežanov. Pet minut kasneje je najvišje skočil tudi po podaji iz kota, vendar se je Jan Oblak izkazal z dobro obrambo. Eden najboljših vratarjev na svetu je v internem dvoboju ob strelu branilca vse svoje kvalitete dokazal tudi tik pred odhodom na odmor. Slovenija v prvem delu ni bila pretirano nevarna, že v uvodnih minutah je strel Benjamina Verbiča bil lahek plen za Orjana Nylanda, sredi polčasa pa strel Žana Karničnika ni bil natančen.

Precej nevarnejši so Slovenci bili v drugem polčasu, ki pa se ni pričel po njihovih željah. Že v drugi minuti je Karničnik storil hudo napako in podaril žogo nasprotniku, darilo pa je kakopak izkoristil trenutno najboljši napadalec na svetu Haaland. V nadaljevanju so končno na plin stopili tudi Kekovi izbranci, ki so prihajali do vse nevarnejših situacij. Odločila je zadnja četrtina dvoboja, v katerem je Slovenija prišla do popolnega preobrata. Dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela je Jaka Bijol izvrstno na levi strani igrišča zaposlil Šeška, napadalec Salzburga je prodrl po krilu in pred gostujoča vrata poslal uporabno žogo do Šporarja, kateri takšne priložnosti le redko izpusti iz rok, 1:1. Nekaj trenutkov kasneje so ponovno zapretili Norvežani, Morten Thorsby je močno streljal, Oblak se je izkazal z novo obrambo. Odločilni trenutek je padel v 81. minuti, ko je Šeško z izjemnim strelom iz okrog 25 metrov žogo poslal v malo mrežico Nylandovih vrat in postavil končnih 2:1. V zaključnih minutah je sledil pritisk Norveške, glavni delivec pravice Lawrence Visser je štiriminutni dodatek kar podvojil, toda Slovenija je izdržala in prišla do prve zmage v skupini.

Slovenija – Norveška 2:1 (0:0)
Šporar (69′), Šeško (81′); Haaland (47′)


Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.