Kako do 8-krat hitrejšega zaznavanja in odkrivanja kibernetskih napadov

Avtor tega prispevka je Računalniške novice. Vabljeni k branju Računalniške novice »

Podjetje CREAplus je velikim podjetjem z lastnimi oddelki za kibernetsko varnost ter ponudnikom upravljanih storitev kibernetske varnosti ponudilo inovativno upravljavsko platformo Stellar Cyber Open XDR.

  • Preskok v produktivnosti ekip za kibernetsko varnost.
  • Osrednji nadzor in odzivanje na kibernetske incidente, ki jih zaznavajo različni sistemi in informacijske rešitve za zaščito pred kibernetskimi grožnjami.
  • Popolna vizualizacija ter samodejno odkrivanje, preiskovanje in odzivanje na vse vrste
  • Podpora za več kot 500 produktov, ki jih za kibernetsko zaščito uporabljajo podjetja in ponudniki storitev po vsem svetu.

Podjetje CREAplus je v svojo ponudbo tehnologij za kibernetsko varnost dodalo inovativno platformo Stellar Cyber Open XDR za upravljanje storitev varnostno-operativnih centrov v velikih podjetjih in zunanjih ponudnikov upravljanih storitev kibernetske varnosti. Platforma rešuje probleme, s katerimi se srečujejo v varnostno-operativnih centrih zaradi uporabe različnih tehnologij za zaščito pred različnimi kibernetskimi varnostnimi tveganji. Z uporabo Open XDR strokovnjaki za kibernetsko varnost do 8-krat hitreje od povprečja zaznajo in odkrijejo kibernetske incidente, pri čemer lahko do 20-krat hitreje odpravijo njihove posledice.

»Odprta platforma Stellar Cyber Open XDR je idealna rešitev za slovenske ponudnike upravljanih storitev kibernetske varnost, saj omogoča vključitev praktično vseh kibernetskih varnostnih rešitev, ki jih uporabljajo organizacije v Sloveniji. Z uporabo standardnih integracijskih vmesnikov je možno posamezno kibernetsko rešitev od požarnega zidu do zaščite na končnih točkah povezati v nekaj minutah,« je povedal Mitja Trampuž, direktor podjetja CREAplus.

Platforma nadgrajuje obstoječi kibernetski tehnološki sklad, pri čemer že v osnovi vključuje tudi lastne rešitve kibernetske zaščite – na primer upravljanje varnostnih informacij in dogodkov naslednje generacije (SIEM-NG) ter odkrivanje in odzivanje na grožnje v omrežju (NDR). Hkrati razširja katero koli rešitev za odkrivanje in odzivanje na končnih točkah (EDR) v napredno razširjeno odkrivanje in odzivanje (XDR) na osnovi umetne inteligence.

Rešitev za probleme s kadri in z uporabo raznovrstnih kibernetskih varnostnih rešitev

Platforma Stellar Cyber Open XDR poleg boljše preglednosti varovanih informacijskih virov rešuje ključni problem oddelkov za kibernetsko varnost, to je pomanjkanje kadrov. Zmožnosti, kot so za kibernetsko varnostno obveščanje, samodejno lovljenje groženj in samodejno odpravljanje posledic kibernetskih incidentov ob uporabi umetne inteligence tudi za 10-krat povečajo število razrešenih incidentov v eni izmeni.

»Open XDR ekipam za kibernetsko varnost omogoča, da na enem mestu spremljajo dogajanje pri stotinah strank, ki uporabljajo različne tehnologije za kibernetsko varnost. Še več, s to platformo spremljajo dogajanje in tudi izvajajo vse ukrepe, povezane z odpravljanjem morebitnih kibernetskih incidentov,« je izpostavil Trampuž.

Stellar Cyber ne analizira samo telemetričnih podatkov iz več kot 500 kibernetskih varnostnih rešitev, ampak se lahko preko teh rešitev tudi odziva. Tako ekipam kibernetske varnosti omogoča povečanje obsega delovanja in skrajšanje časa za ponovno vzpostavitev normalnega delovanja kompromitiranih informacijskih virov.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.