Celjani do zmage proti Olimpiji, Maribor remiziral z Bravom

Avtor tega prispevka je SNPORTAL.SI. Vabljeni k branju SNPORTAL.SI »

V 36. krogu Prve lige Telemach sta bili v terminu ob 15. uri odigrali dve tekmi. Mariborčani so v Ljudskem vrtu pričakali Bravo, Celjani pa so gostovali pri Olimpiji.

Tribune mariborskega stadiona so se prvič razveselile v 40. minuti, ko je branilec gostov Matija Kavčič po podaji Ignacia Guerrica nerodno posredoval in premagal svojega vratarja. Glavni sodnik srečanja je po ogledu VAR-a gol razveljavil, saj je v izgradnji napada prišlo do prekrška. V 62. minuti so domačini vendarle povedli, ko je podajo Roka Kronavetra z natančnim strelom izkoristil Ivan Brnić in žogo poslal za hrbet gostujočega vratarja ter poskrbel za navdušenje 4000 glave množice. 79. minuta je prinesla izenačenje, ko je Denis Bušnja po lepem preigravanju premagal Sama Pridgarja in poskrbel za svoj prvenec v dresu Brava. Tekma se je končala z rezultatom 1-1.

Celjani so na gostovanju pri novopečenih državnih in pokalnih prvakih prišli do hitrega vodstva, ko je Denis Popović zaposlil Aljošo Matka, slednji pa je s strelom v bližnji vratarjev kot Grofe popeljal v vodstvo. V 53. minuti so Celjani podvojili svojo prednost, ko je Charles Ikwuemesi asistiral za drugi gol Aljoše Matka. Kljub porazu z rezultatom 0-2 so navijači Olimpije po zadnjem sodnikovem žvižgu preplavili zelenico Stožic in s svojimi ljubljenci proslavili dvojno krono.


Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.