Čudežni december v občini Sevnica

Avtor tega prispevka je ePosavje.com. Vabljeni k branju ePosavje.com »

Sevniški Veseli december

Najbolj čarobni mesec v letu bo postregel s številnimi dogodki, v Sevnici pa je v letošnjem letu posodobljena tudi praznična okrasitev, ki se bo skupaj z javno razsvetljavo prižgala v ponedeljek, 4. decembra 2023.

Uvod v praznični december bo v nedeljo, 3. decembra 2023, ob 14. uri, ko bodo v Loki pri Zidanem Mostu odprli 10. razstavo adventnih venčkov. Tradicionalni Vencember, ki ga v Turističnem društvu Loka pri Zidanem Mostu ustvarjajo že 10 leto, bodo s pesmijo obogatili Oktet Jurij Dalmatin.

Ob 18. uri pa bo v Kulturni dvorani Sevnica Večer moškega petja, saj 3. decembra obeležujemo tudi Ta veseli dan kulture. Nastopili bodo Boštanjski prijatelji, Pevska skupina Lira iz Krmelja, Pevska skupina Fantje iz Razborja, Oktet Jurij Dalmatin iz Boštanja, Šentjanški jurjevalci in Pevska skupina Encijan Planinskega društva Lisca Sevnica.

Na ta dan bo tudi potekal tradicionalni pohod Z lučko na grad. Ob 17. uri bo zbor na Glavnem trgu, pohodnike pa bodo spremljali člani Planinskega društva Lisca Sevnica. V grajskem atriju bo potekal kulturni program, ki ga pripravlja podružnična šola Studenec. Vstop je prost.

Že v soboto, 2. decembra 2023, bo od 8. do 12. ure potekala Decembrska kmečka tržnica z bogato ponudbo živilskih pridelkov in izdelkov ter rokodelskih izdelkov, predstavili se bodo tudi ponudniki, ki so vključeni v kolektivno blagovno znamko Sevnica Premium. Decembrska kmečka tržnica bo nato odprta še 9., 16. in 23. decembra.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.