Dell presenetil s prvim prenosnikom ARM z Windowsi 11!

Avtor tega prispevka je Računalniške novice. Vabljeni k branju Računalniške novice »

Vse več uporabnikov prenosnih računalnikov se zanima za prenosnike z operacijskim sistemom Windows 11, ki za preračunavanje podatkov uporabljajo procesor s sredicami podjetja ARM. Ti izdelki so namreč postali povsem primerljivi z osebnimi računalniškimi sistemi in to predvsem na račun vse bolj zmogljivih mobilnih procesorjev. Ker ti procesorji (predvsem izdelki podjetja Qualcomm) poganjajo običajno različico sistema Windows, to pomeni, da lahko za nameček z njimi poganjajo prav vse aplikacije, pripravljene za platformo x86.

Na tem področju pa se je nedavno izkazalo podjetje Dell. To je namreč pripravilo nadvse zanimiv prenosni računalnik Inspiron 14, ki za preračunavanje podatkov uporablja procesor Qualcomm Snapdragon 8cx Gen2. Poleg  tega je na njem nameščena polna različica operacijskega sistema Windows 11. To pomeni, da bomo lahko na novem računalniku Dell Inspiron 14 počeli vse, kar lahko na običajnih prenosnikih.

Prenosni računalnik Dell Inspiron 14 bo brez težav kos tudi najzahtevnejšim nalogam. Ta je namreč opremljen s kakovostnim zaslonom s 14-palčno oziroma 35,6-centimetrsko diagonalo in visoko ločljivostjo. Preostala strojna oprema obsega še osem gigabajtov sistemskega pomnilnika in 256 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov. Na njem pa je nameščen operacijski sistem Windows 11 v načinu »S«.

Zanimivi prenosni računalnik Dell Inspiron 14 se ponaša še s spletno kamero visoke ločljivosti in bogato paleto priključkov. Vgrajena baterija pa zagotavlja do 16 ur brezskrbnega delovanja. Prenosni računalnik Dell Inspiron 14 za nameček ni drag. Njegova maloprodajna cena je namreč postavljena na preračunanih 464 evrov.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.