DL: Mark in Nik Istenič stopata v velike čevlje

Avtor tega prispevka je Lokalno.si. Vabljeni k branju Lokalno.si »

3.12.2023 | 15:30

Mark in Nik sta tretja generacija peninarjev Istenič in zdaj prevzemata družinski posel. To so naznanili na posestvu v Stari vasi na Bizeljskem, kjer so proslavili 55. obletnico Penin Istenič. Te so pili papeži in predsedniki, športniki in umetniki, zato se brata dvojčka zavedata, da stopata v velike čevlje.

Čudoviti svet bizeljskih penin želita približati svoji generaciji. V naslednjih desetletjih bosta tako krmarila med popolnostjo klasik dedka Janeza in vrhunskimi eksperimenti očeta Mihe ter hkrati iskala svojo, mladostno pot naprej. Gostom, ki so se v Staro vas na Bizeljskem pripeljali iz vse Slovenije in okoliških držav, so Isteničevi predstavili tudi tri nove penine, h katerim so trije mladi chefi – Tomaž Bratovž (JB), Mojmir Šiftar (PEN Klub) in Zala Pungeršič (Masterchef 2023) – pripravili vsak po eno jed, ki se je odlično spajala z izbrano penino.

Na fotografiji je družina Istenič – Mark, Barbara, Miha, Svetlana, Nik, Mihaela in Janez.

Članek je bil objavljen v oktobrski tiskani številki Dolenjskega lista

R. M.
Foto: Mediaspeed/Aleksandar Domitrica

Pozabljeno geslo

Registracija

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.