Dogodki na meji: V tovornjaku dva Maročana, v brežiški občini prijeli 26 tujcev

Avtor tega prispevka je ePosavje. Vabljeni k branju ePosavje »

Dogodki na meji

V tovornjaku dva Maročana

Na mejni prehod Obrežje je v nedeljo na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega dela, kjer so na podvozju na rezervnem kolesu odkrili dva državljana Maroka, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

V brežiški občini prijeli 26 tujcev

Med vikendom so policisti pri opravljanju nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice v krajih Brezje pri Veliki Dolini, Ponikve, Rigonce, Slovenska vas, Obrežje in Dobova izsledili in prijeli 17 državljanov Bangladeša, štiri državljane Afganistana, štiri državljane Indije in državljana Pakistana. Na območju Policijske postaje Črnomelj so pri Kvasici prijeli državljana Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.