FOTO: Fašjenk Dobova 2024

Avtor tega prispevka je Lokalno.si. Vabljeni k branju Lokalno.si »

22.2.2024 | 12:20

FOTO: Fašjenk Dobova 2024

V Dobovi je bil v soboto eden izmed večjih pustnih karnevalov, katerega se je udeležilo skupaj z gledalci preko 1000 pustnih mask. Povorke se je udeležilo 37 pustnih skupin, izmed katerih so bili najštevilčnejši otroci iz OŠ Dobova.

Po vrnitvi občinskega ključa podžupanu Aleksandru Gajskemu je sledil pregled financ za čas fajšenkove oblasti. Zopet so naredili minus ali luknjo v občinskem proračunu, zmanjšali zaloge vina, kar se tiče pa prehrane, so pustili še nekaj živih krško poljskih pujsov, tako ta brežiška občina ne bo trpela lakote in žeje …

Sicer pa je fašjenkova oblast proti koncu svoje vladavine verjetno preko vez popravila tudi denarni minus …

Karnevala so se poleg predstavnikov Federacije evropskih karnevalskih mest za Slovenijo in predsednika sekcije Fajšenk Dobova Miro Kovačiča udeležili: Kosci iz Loč, Fajšekova županja, Obrški Prutarji, OŠ Dobova, godba iz Loč, mažoretke Dobova, skupina iz Dobove, Lučka žlahta, skupina iz Rigonc, Etnološko društvo Prforcenhas, Koranti iz Hajdine, cigani iz Dornave, Krampusi (ponovno so s svojo predstavo vse zadimili), Hujdi vragi iz Dornave, Medžimurske krave, Kurenti demoni …

Vsi so na koncu dobili pijačo in sendviče, v večernih urah pa so se lahko zavrteli še ob zvokih skupine Džuboks, seveda, če niso prej omagali.

Anton Hruševar

Pozabljeno geslo

Registracija

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.