FOTO: Krampusi ‘zažgali’ Kapele

Avtor tega prispevka je Lokalno.si. Vabljeni k branju Lokalno.si »

29.11.2023 | 14:00

FOTO: Krampusi 'zažgali' Kapele
FOTO: Krampusi 'zažgali' Kapele

V soboto, 25. novembra, je bilo v Kapelah noro! Za to so seveda poskrbeli gostitelji – Turistično društvo Kapele – sekcija Kapelski krampusi.

Po uspešnem 1. kapelskem Krampuslaufu, ki so ga organizirali lani, so se letos dogodka lotili v še večjem obsegu in zopet pripravili pravi spektakel o katerem se govori daleč naokoli.

V središču Kapel se je zgodil 2. Krampuslauf – povorka parkeljnov, čarovnic, angelov, duhov in svetega Miklavža. Tokrat je bila udeležba mednarodna, tudi iz Hrvaške in Avstrije, sodelovalo je 15 skupin in kar 250 nastopajočih. Predstavili so se Dobovske čarovnice, Parklni Rudna jama, Böltinski krampusi, Solčavski tajflni, Beli demoni in Črni angeli, Parklni izpod Boncle, Vražji krampusi, Žetalski krampusi, Goričanski parkeljni, Vegas teifel, Konguški parkli, Štrigovski parklini, Hudobni duhovi s Trnja, Krampus iberlauf in seveda domači Kapelski krampusi, edini parkeljni, ki so bili letos v odmevnem televizijskem showu Slovenija ima talent.

Povorko je spektakularno povedla proti gledalcem ognjena plesalka Anja Herc, ki je z gorečimi rekviziti in ognjenim plesom poskrbela, da je bilo vzdušje takoj na višku!

Obiskovalci, ki jih je bilo po nekaterih ocenah okoli 2000, so navdušeno spremljali mimohod nastopajočih, ki so s svojimi kostumi, koreografijami in rekviziti poskrbeli za res vražji večer!

Še ena uspešna prireditev v Kapelah, ki že postaja tradicionalna. Za naslednje leto imajo namreč že določen datum 3. Krampuslaufa v Kapelah – 30. 11. 2024.

Seveda se Krampuslauf ni končal le z izjemno povorko, temveč se je zabava nadaljevala pozno v noč pod ogrevanim šotorom, kjer je za odlično vzdušje poskrbela skupina Calypso.

Kljub zelo nizkim temperaturam, ki so botrovale sobotni noči, so se Kapele zopet tresle. Zatorej, vabljeni tudi drugo leto na njihove dogodke ali kakor bi rekli gostitelji: Prid pele f Kapele!

Suzana Petrovič

Pozabljeno geslo

Registracija

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.