FOTO: Pesem Posavja 2023

Avtor tega prispevka je Lokalno.si. Vabljeni k branju Lokalno.si »

29.5.2023 | 10:00

FOTO: Pesem Posavja 2023

Tednu ljubiteljske kulture in v okviru 48. revije posavskih pevskih zasedb je v soboto, 20. maja, v župnijski cerkvi Boštanj v organizaciji sevniške izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti potekal 3. koncert Pesmi Posavja 2023.

Letošnja že 48. revija Pesem Posavja je potekala v sklopu štirih koncertov. Na prvem koncertu, ki se je odvil na gradu Rajhenburg v Brestanici, je nastopila tudi Vokalna skupina Corona´s pod mentorstvom zborovodkinje Romane Pokorn. Na preostalih dveh koncertih, ki sta potekala v župnijski cerkvi sv. Roka v Brežicah pa sta nastopila tudi pevska sestava Oktet Jurij Dalmatin, ki ga vodi zborovodkinja Petra Stopar in Vokalna skupina Veritas, ki deluje pod mentorstvom zborovodkinje mag. Mateje Repovž Lisec.

Posavski pevski praznik so na tretjem koncertu s slovenskimi in tujimi ljudskimi pesmimi, ponarodelimi priredbami in zimzelenimi melodijami srca napolnili naslednji zbori oziroma pevske zasedbe: MePZ Srebrni glas Društva upokojencev Sevnica z zborovodkinjo Moniko Rožej, KD Moški pevski zbor Sromlje z zborovodjem Francijem Vegljem, Moški pevski zbor »Slavček« Kulturnega društva Slavček Velika Dolina pod vodstvom zborovodje Ignaca Slakonje, MePZ Lisca Sevnica z zborovodkinjo Petro Stopar, Moška vokalna skupina Fantje z Razborja pod vodstvom Urbana Udovča, Vokalna skupina Aria Kulturnega društva Zvezda Dobova pod mentorstvom Katje Bogovič in Pevska skupina »Encijan« Planinskega društva Lisca pod vodstvom Jožeta Pfeiferja.

Na koncu koncerta smo razglasili še najboljšo zasedbo koncerta po mnenju obiskovalcev, prehodni pokal je prejela Mešani pevski zbor Srebrni glas Društva upokojencev Sevnica. Koncert v Boštanju se je zaključil s skupnim nastopom vseh sodelujočih pevskih sestavov, ki so pod vodstvom zborovodkinje Petre Stopar zapeli znano pesem Jureta Robežnika Mlade oči, na klavirju pa jih je spremljal Gregor Klančič.

Revijo je strokovno spremljal profesor glasbe in akademski cerkveni glasbenik, Gregor Klančič.

Katja Pibernik
JSKD OI Sevnica
Foto: Nevenka Flajs

Pozabljeno geslo

Registracija

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.