FOTO: Slatinčani so znali proslaviti uvrstitev med elito

Avtor tega prispevka je SNPORTAL.SI. Vabljeni k branju SNPORTAL.SI »

Nogometaši Rogaške so veliki zmagovalci letošnje sezone v 2. SNL. Slatičnani so v zadnjem krogu z 0:2 slavili v Krškem in potrdili uvrstitev med slovensko prvoligaško elito.

V Rogaški Slatini prvoligaškega nogometa niso spremljali že tri desetletja. V uvodnih dveh sezonah po osamosvojitvi države je med najboljšimi slovenskimi klubi nastopal Steklar, sedaj bo njegovo baklo prevzela Rogaška.

Varovanci Oskarja Drobneta so na stadionu Matije Gubca v Krškem imeli veliko podporo s strani zvestih navijačev, ki so pripotovali v Posavje. Po zadetkih Nermina Haljeta in Alexandra Stožiniča, ki je zatresel lastno mrežo, so se po zadnjem sodnikovem pisku skupaj s svojimi ljubljenci razveselili napredovanja med najboljšo deseterico slovenskih klubov v prihodnji sezoni.

Krško – Rogaška 0:2 (0:1)
Haljeta (40′), Stožinič (69′ ag)

Fotogalerija velike zmage in slavja Rogaške, skozi fotografski objektiv Adrijana Kulčarja:


Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.