FOTO: Zbor starodobnikov – Oldies Goldies 2023

Avtor tega prispevka je Lokalno.si. Vabljeni k branju Lokalno.si »

28.5.2023 | 19:00

FOTO: Zbor starodobnikov - Oldies Goldies 2023
FOTO: Zbor starodobnikov - Oldies Goldies 2023
Začelo se je takole ...

Začelo se je takole …

FOTO: Zbor starodobnikov - Oldies Goldies 2023

Tudi letos je Klub Hrast Tržišče izpeljal že tradicionalni zbor starodobnikov Oldies Goldies classic car meet, ki je letos potekal v fenomenalnem sončnem vremenu, ki se je po dolgem obdobju dežja, več kot prileglo.

Začeli smo tradicionalno, kot se za dogodek s klasiki spodobi: jajca na oko za zajtrk pred klubskimi prostori.

Več kot 130 udeležencev s svojimi tradicionalnimi vozili je nato začelo s 60-kilometrsko potjo po slikovitih dolenjskih cestah s prvim postankom v Nebesih nad Šentrupertom, kjer se kot na dlani vidi celotna Mirnska dolina.

Pot smo nadaljevali do lokalne Sirarne Gorišek v Mokronogu s pokušino sirov, kjer pa so le ti dokazali, da s svojimi siri presegajo lokalne okvire, saj so njihovi okusi namreč prvovrstni.

Tretji in zaključni postanek je sledil na Trški gori v znameniti Vinski kleti Colnar, kjer smo zaključili z odličnim kosilom, podelitvijo nagrad in obljubo, da bomo seveda na vsakem nadaljnjem dogodku še boljši.

Letošnja vožnja je bila za vozila mogoče malenkost obremenjujoča, saj je del poti vodil po precej strmih cestah, vendar je žal tako, da so najlepše razgledne točke v hribih :). Vsi starodobniki so pot prenesli brez težav in okvar ter s tem dokazali, da je kvaliteta izdelave le teh v večini primerov precej boljša od novodobnih vozil s sodobnimi elektronskimi sistemi, ki precejkrat poskrbijo za slabo voljo njihovih lastnikov.

Za dobro vzdušje so celotno pot tudi tokrat skrbeli Ritem petarde s svojo glasbo in neomejeno pozitivno energijo in pravzaprav dokazali, da so postali klubski stalni glasbeni spremljevalec.

Za varno vožnjo velja posebna zahvala motoristom kluba MK Junci, ki so ves čas skrbeli za varno pot med panoramsko vožnjo, in pa reševalni ekipi Pacienta, ki je poskrbela za spremljavo dogodka brez zdravstvenih zapletov.

Velja kot vedno: vidimo se na Oldies Goldies 2024.

Dejan Hočevar

Pozabljeno geslo

Registracija

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.