Jazz v Studiu 44: Dehan Berden in BBKK Combo

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Objavljeno: Petek, 02.06.2023    Rubrika: KULTURA Sporočilo

V Studiu 44 (CKŽ 44, Krško) bo v soboto, 3. junija, ob 20.00 koncert Dejana Berdena & BBKK Combo.

Dejan Berden je profesor glasbe in vrhunski inštrumentalist. Že od samih začetkov stopa po poteh glasbe, ki je zakoreninjena v njegovi družini, pot pa ga je peljala preko jazza in klasične glasbe, aranžiranja in skladanja do tonsko producentskega dela ter v zadnjem obdobju poleg vsega naštetega predvsem improvizacije in presežnega dela kot solist na njegovem primarnem inštrumentu klavirju. Njegova diskografija zajema široko paleto sodelovanj od recimo popa z zasedbo Patetico, preko kantavtorske glasbe in produciranja različnih bendov, do virtuoznih eskapad v začetnem obdobju z Vaskom Atanasovskim, kasneje pa tudi v zasedbi Džezzva ter drugih sodelovanjih, predvsem pa v solističnem delu, kjer se zrcali globoko poznavanje tako jazz kot klasične glasbe.

Zasedba:
Aleš Suša – saksofon
Janez Hrastovšek – pozavna
Urban Cedilnik – bas
Jakob Avsenak – bobni

Vstopnina: 10€; za osnovnošolce, dijake in študente je vstop prost. Karte so na voljo pred koncertom.

Koncerti Jazz v Studiu 44 potekajo od leta 2015, organizira pa jih Kulturno društvo Big band Krško s podporo Mestne občine Krško in Ministrstva za kulturo RS.

Vir: BB Krško

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.