Kramer potrdil napredovanje Legie v zaključne boje

Avtor tega prispevka je SNPORTAL.SI. Vabljeni k branju SNPORTAL.SI »

Napredovanja v zaključne boje Uefine konferenčne lige se je z varšavsko Legio razveselil tudi Blaž Kramer, ki je ob slavju svojega moštva prispeval tudi zadetek. Poljaki so na domačem terenu z 2:0 odpravili AZ.

Dvoboj je odločal o napredovanju iz skupine E. Legia je pred zadnjim krogom držala željeno drugo mesto, s tremi točkami naskoka pred Nizozemci. Slednji so na prvem medsebojnem obračunu v Alkmarju slavili (1:0), tako da bi si z morebitno zmago v poljski prestolnici lahko zagotovili pomlad v Evropi. Pred 27.369 gledalci Legia presenečenja ni dovolila. V zaključku prvega polčasa je za minimalno vodstvo poskrbel Yuri Ribeiro, piko na i pa je devet minut pred koncem rednega dela postavil slovenski rezervist, ki je z glavo zabil za končnih 2:0. Sedemindvajsetletni Štajerec je v igro vstopil le 13 minut prej. Gostje so od 53. minute sicer igrali z igralcem manj na terenu, potem ko je zaradi ostrega prekrška pordečel Bruno Martins.

Legia – AZ 2:0 (1:0)
Ribeiro (34′), Kramer (81′)
RK: Martins (53′ – AZ)

Skupina E
Aston Villa 13
Legia 12
AZ 6
Zrinjski 4


Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.