Mesečno plačilo v zameno za Facebook brez reklamnih oglasov?

Avtor tega prispevka je Računalniške novice. Vabljeni k branju Računalniške novice »

Meta je resnično ogromna korporacija in zato enako ogromne in masivne številke ne presenečajo. Po tem, ko je Meta v nedavno objavila najnovejše finančne rezultate, so posebno pozornost pritegnile še druge številke. Med njimi zagotovo najbolj izstopa rekordno število mesečno aktivnih uporabnikov Facebooka: 3,08 milijarde.

Fcebook dejansko uporablja 3-odstotke več uporabnikov v primerjavi z enakim obdobjem lani. Če ob tem dodamo, da je na svetu trenutno 7,9 milijarde ljudi, predstavlja število mesečno aktivnih uporabnikov Facebooka kar 38,4 % celotne globalne populacije. Ni slabo za podjetje, ki je začelo v sobi 19-letnega študenta kajne?

Ker pa Facebook zanima zgolj dobiček, bi ta lahko kaj kmalu uvedel mesečno naročnino, in sicer v zameno prikazovanja vsebin brez reklamnih oglasov. Mesečna naročnina naj bi za osebne računalnike v Združenih državah Amerike mesečno znašala preračunanih 9,56 evrov. Za vsak povezan račun pa bo treba mesečno odšteti še preračunanih 5,74 evrov.

Za uporabnike mobilnih naprav pa naj bi bila mesečna naročnina za kar 40 odstotkov višja. Ta naj bi namreč znašala kar preračunanih 14,4 evrov.V evropskem prostoru bo mesečna naročnina po vsej verjetnosti še nekoliko dražja. Ali se bo Meta dejansko odločila za to potezo, pa bo jasno še pred koncem letošnje jeseni.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.