Objavljamo posnetek: pilot kontrolo letenja obvestil, da bo pristal na avtocesti

Avtor tega prispevka je N1info. Vabljeni k branju N1info »

Objavljamo posnetek pogovora med kontrolo zračnega prometa in pilotom manjšega letala, ki je danes zasilno pristal na gorenjski avtocesti.

Na gorenjski avtocesti je popoldne zasilno pristalo manjše letalo z oznako OE-CYY, graškega podjetja Austrian Aviation Training. Iz posnetka pogovora, ki je dostopen na spletni strani LiveATC.net, je razvidno, da je pilot manjšega letala kontrolo zračnega prometa kmalu po vzletu z letališča v Lescah obvestil, da ima težave z motorjem.

Pilot je kontroli zračnega prometa najprej sporočil, da bo proti Gradcu, kamor je bil namenjen, letel prek Radelj. Po tem, ko je kontrola zračnega prometa potrdila začrtano pot, pa jih je pilot obvestil, da ima težave z letalom. “Ok, moramo se vrniti nazaj v Lesce, imamo težave z motorjem,” je dejal.

Ker pa je bila napaka očitno prehuda, je pilot kontrolo zračnega prometa nato obvestil, da bo skušal pristati na avtocesti v smeri proti Lescam. Letalo je nato med zasilnim pristankom zadelo v brežino, oba pilota pa sta se iz letala nepoškodovana rešila sama.

Več o nesreči si lahko preberete v prispevku: Na gorenjski avtocesti je zasilno pristalo manjše letalo.

Kako so trenutek, ko je letalo pristalo na avtocesti, ujele Darsove nadzorne kamere, pa si lahko ogledate tukaj.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.