Prestižni avtomobil pokojnega Paula Walkerja že kmalu na dražbi

Avtor tega prispevka je 24ur.com. Vabljeni k branju 24ur.com »

Posche 911 Carrera RS iz leta 1973 je bil del obširnega voznega parka priljubljenega zvezdnika serije filmov Hitri in drzni. Avtomobil Paula Walkerja, ki je umrl 30. novembra 2013, je ocenjen na nekaj več kot milijon evrov, končni znesek dražbe v sklopu avtomobilskega tedna v Montereyu pa se lahko povzpne še mnogo višje.

Paul Walker
Paul WalkerFOTO: Profimedia

Paul Walker, ki je življenje leta 2013 izgubil v prometni nesreči, je bil v zasebnem življenju velik navdušenec nad avtomobili. V njegovi zbirki je bilo tudi vozilo Porsche 911 Carrera RS 2.7, letnik 1973, to pa se bo sedaj znašlo na dražbi v sklopu avtomobilskega tedna v Montereyu.

Zadnji film Paula Walkerja si lahko ogledate danes. Akcija ‘Hitri in drzni 7’ bo na sporedu nocoj ob 20. uri na POP TV.

Dogodek, ki se bo letos odvijal med 18. in 20. avgustom, velja za enega izmed najbolj atraktivnih dogodkov avtomobilistične industrije in kraj, kjer so na ogled najdražji primerki avtomobilov na svetu.

Porsche, ki je bil v lasti priljubljenega igralca, lahko doseže hitrost 239 kilometrov na uro, do 100 kilometrov na uro pa lahko pospeši v 6,3 sekunde. Podjetje je izdelalo zgolj 1580 enot avtomobila v tej izvedbi, njegova vrednost pa je ocenjena med milijonom in 1,25 milijona evrov. Organizatorji dogodka predvidevajo, da se bo zaradi znanega lastnika cena prestižnega avtomobila povzpela še mnogo višje.  

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.