Pridobljeno uporabno dovoljenje za plinski blok PB7

V Termoelektrarni Brestanica pridobili uporabno dovoljenje za PB7

Enoletno poskusno obratovanje so odredili s strani upravnega organa, to je Ministrstvo za okolje in prostor, ki je izdalo gradbeno dovoljeno in opravilo tehnični pregled plinskega bloka, so sporočili iz Termoelektrarne Brestanica. “Uspešno izvedeno poskusno obratovanje je eden izmed pogojev za pridobitev uporabnega dovoljenja. V sklopu poskusnega obratovanja so bile izvedene prve meritve hrupa, elektromagnetnega sevanja (EMS) in emisij snovi v zrak, odpravljene so bile tudi pomanjkljivosti, ugotovljene tekom tehničnega pregleda in poskusnega obratovanja.”

V sklopu poskusnega obratovanja so izvajali tudi aktivnosti, vezane na pogodbo z dobaviteljem plinske turbine in generatorja, med katerimi izpostavljajo preverjanje funkcionalnih zahtev za plinski blok. “Preverjali smo zagon do polne moči, ponovni zagon po zaustavitvi turbine, test prevzema skočne obremenitve, test temnega zagona, test otočnega obratovanja in opravili druge teste, ki morajo biti izvedeni v sklopu pogodbenih testov.” 

Kot še dodajajo iz Termoelektrarne Brestanica, se poskusno obdobje zaključuje s pridobitvijo uporabnega dovoljenja, ki ga je 14. 6. 2022 izdalo Ministrstvo za okolje in prostor.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.

Vir tega prispevka je ePosavje.