Prva zaslonska slika operacijskega sistema Windows 12?

Avtor tega prispevka je Računalniške novice. Vabljeni k branju Računalniške novice »

Na svetovnem spletu se vse glasneje govori o prihajajočem operacijskem sistemu Windows 12. Ta naj bi namreč bil uradno predstavljen že v drugi polovici letošnjega leta. Novi operacijski sistem naj bi uporabnikom prinesel kar nekaj novosti. Med vsemi pa bo najbolj izstopala vgrajena umetna inteligenca. Ta bo usmerjena v uporabnika operacijskega sistema. To v praksi pomeni, da bo uporabniku zagotavljala precej boljšo uporabniško izkušnjo. Poleg tega mu bo v pomoč pri opravljanju zahtevnejših opravil in pri reševanju težav.

Nedavno pa se je na svetovnem spletu pojavila zaslonska slika grafičnega vmesnika novega operacijskega sistema Windows 12. Čeprav je zaslonska slika nastala že oktobra lanskega leta, so mnogi poznavalci prepričani, da bo novi operacijski sistem na las podoben prikazanemu grafičnemu vmesniku. Novi Windows 12 bo v osnovi sicer zelo podoben operacijskemu sistemu Windows 11, a bo precej bolj usmerjen v uporabnika.

Zato ne preseneča, da bodo strojne zahteve za operacijski sistem Windows 12 zelo podobne tistim, ki jih zahteva zdajšnji Windows 11. Za namestitev novosti bo namreč treba imeti novejši osebni računalnik z vsaj gigaherčnim 64-bitnim procesorjem z vsaj dvema procesorskima jedroma in frekvence vsaj enega gigaherca. Preostala strojna oprema bo morala obsegati še osem gigabajtov sistemskega pomnilnika in vsaj 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov.

Poleg tega bo moral osebni računalnik imeti še varnostno platformo Trusted Platform Module 2.0. Operacijski sistem Windows 12 naj bi za prikazovanje vsebin potreboval zaslon z vsaj 9-palčno oziroma 22,9-cemntimetrsko diagonalo, ločljivostjo 720p in 8-bitno barvno paleto. Poleg tega bo moral osebni računalnik imeti na voljo še vrsto drugih tehnologij, kot so Secure Boot UEFI, DirectX in WDDM 2.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.