Slovenec bo kazensko odgovarjal za nesrečo na Hrvaškem

Avtor tega prispevka je 24ur.com. Vabljeni k branju 24ur.com »

Za prometno nesrečo na Hrvaškem, v kateri je v četrtek na avtocesti A1 umrl 46-letni voznik iz Slovaške, bo kazensko odgovarjal 75-letni voznik iz Slovenije, je sporočila karlovška policija.

Nesreča se je zgodila na avtocesti blizu kraja Netretić, ko se je slovenski voznik osebnega vozila začel premeščati z desnega na levi vozni pas, pri tem pa se ni prepričal, da lahko to stori, ne da bi ogrožal druge udeležence v prometu, je sporočila policija. Dodaja, da je pri tem s sprednjim levim delom avtomobila zadel sprednji desni del vozila iz Slovaške.

Hrvaška policija
Hrvaška policijaFOTO: Shutterstock

Zaradi silovitega udara je slovenski avtomobil odbilo v zaščitno ograjo. Prav tako je v zaščitno ograjo odbilo slovaško vozilo, ki je nato med nenadzorovanim premikanjem udarilo v vozilo s srbskimi registrskimi oznakami in se večkrat prevrnilo. Umrl je 46-letni slovaški državljan, še sedem potnikov iz ostalih avtomobilov je bilo lažje poškodovanih.

image

PREBERI ŠE

Prometno nesrečo s smrtnim izidom na Hrvaškem naj bi povzročil Slovenec

Slovenca bodo danes v zvezi z zbiranjem dokazov privedli na zaslišanje na državno tožilstvo. To bo tudi odločilo o morebitni uvedbi preiskovalnega pripora, ki ga sicer v primeru državljanov EU praviloma ne uvajajo. 

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.