V požaru v Kairu umrlo najmanj 41 ljudi

Avtor tega prispevka je 24ur.com. Vabljeni k branju 24ur.com »

image

V požaru, ki je izbruhnil v koptski cerkvi v egiptovski prestolnici Kairo, je umrlo najmanj 41 ljudi, so sporočili cerkveni predstavniki. Medtem so iz egiptovskega ministrstva za zdravje sporočili, da je bilo v požaru poškodovanih najmanj 55 ljudi.

Požar je iz za zdaj neznanih razlogov izbruhnil v koptski cerkvi Abu Sifine v delavskem okrožju Imbaba na severozahodu Kaira.

icon-food-cookie

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Egiptovski predsednik Abdel Fatah al Sisi je v odzivu na dogajanje na svoji Facebook strani zapisal, da je “mobiliziral vse državne službe, da bi zagotovil celovito ukrepanje”. Vodji koptske cerkve v Egiptu, papežu Tavadrosu II. je izrekel sožalje.

Gasilci so kasneje sporočili, da je požar pod nadzorom, policija pa je že sprožila preiskavo.

icon-food-cookie

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Egipt je sicer v zadnjih letih doživel več smrtonosnih požarov. Marca 2021 je v požaru v tekstilni tovarni v vzhodnem predmestju Kaira umrlo najmanj 20 ljudi. Leto prej sta dva požara v bolnišnici terjala 14 življenj bolnikov, ki so se tam zdravili zaradi covida-19.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.