V Rigoncah slovesnost ob spominu na Jerneja Molana

Avtor tega prispevka je ePosavje. Vabljeni k branju ePosavje »

Na komemoraciji je o življenju borca Jerneja Molana spregovoril župan Občine Brežice Ivan Molan.  Župan Ivan Molan je dejal, da bo Jernej Molan »v spominu vseh, ki so ga poznali, zavedno ostal isti – družaben mož, dober oče, iskren prijatelj,  ponosen vinogradnik, nogometni navijač, prostovoljni gasilec, sosed, soborec, preprosto kot nekdo, katerega praznina še vedno skeli, tudi po skoraj treh desetletjih.«.

Župan Ivan Molan je izpostavil, da je bil čas velikih preizkušenj v letu 1991 hkrati čas največje enotnosti in solidarnosti našega naroda. Dodal je, da smo solidarnost med ljudmi ponovno izkušali v preteklih dveh letih, ko je naša življenja uravnavala pandemija korononavirusa in da   Slovenci zmoremo biti solidarni in ponuditi pomoč sočloveku v izrednih časih.

»Pred nami, pred našo državo, Evropsko unijo in svetom so številni izzivi na katere bomo morali odgovoriti kot posamezniki, skupnost in družba. Brez povezanosti, enotnosti in sodelovanja ne bomo uspeli najti rešitve. V letih samostojnosti naše države smo poleg dosežkov beležili tudi napake, ko smo v imenu nove države zavrgli tudi nekatere »stare« vrednote, še posebej enotnost, skrb za skupno dobro in odgovornost, je povedal župan Molan.

V zaključku govora se je župan zahvalil vsem, ki ohranjajo spomin na borca Jerneja Molana, ki je za domovino in svobodo dal največ, kar je imel – svoje življenje.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.