Veliko vozil in nepravilno parkiranje: na cesti čez Vršič močno oviran promet

Avtor tega prispevka je N1info. Vabljeni k branju N1info »

Promet na slovenskih cestah je sredi enega prometno najbolj obremenjenih obdobij v poletni turistični sezoni ponekod zgoščen. Čakalne dobe so daljše na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško, zastoj je pred predorom Karavanke na meji z Avstrijo. Promet je oviran tudi na cesti čez prelaz Vršič.

Na cesti čez prelaz Vršič je promet močno oviran zaradi velikega števila vozil in nepravilnega parkiranja, sklicujoč se na navedbe policije navaja Prometno-informacijski center za državne ceste. Na terenu so trenutno policisti, ki preverjajo stanje.

Na avstrijski strani predor Karavanke je zastoj dolg pet kilometrov, predor zaradi varnosti občasno zapirajo. Na slovenski strani je zastoj pri Hrušici dolg štiri kilometre.

Zastoji so podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški. Zastoj je dolg en kilometer. Za vstop v Slovenijo morajo vozniki čakati do ene ure, za vstop na Hrvaško pa do pol ure.

Do zastojev prihaja tudi na cesti pred mejnim prehodom Jelšane na poti proti Kvarnerju. Na Jelšanah je tako za izstop iz Slovenije treba trenutno čakati od ene do dveh ur, na vstop pa do eno uro. Na bližnjem mejnem prehodu Starod je čakalna doba za izstop iz Slovenije do ene ure, do zastojev prihaja tudi na državni cesti pred prehodom.

Na mejnem prehodu Dragonja v Istri se za izstop iz Slovenije čaka med eno in dvema urama, na vstop pa do ene ure. Do ene ure se pri izstopu iz Slovenije in vstopu v državo čaka tudi na alternativnem prehodu Sečovlje. Promet se je medtem v Istri delno preusmeril tudi na mejni prehod Sočerga, kjer je čakalna doba v obe smeri do pol ure. Zastoji so tudi na cestah pred prehodoma Dragonja in Sečovlje.

Ta konec tedna zaradi ponedeljkovega praznika Marijinega vnebovzetja in dejstva, da so v Avstriji, Italiji, velikem delu Nemčije ter drugod po Evropi sredi poletnih počitnic, velja za enega bolj prometno obremenjenih. Še večjo zgostitev prometnih tokov se v smeri proti notranjosti države pričakuje v ponedeljek, ob sprostitvi tovornega prometa po podaljšanem prazničnem vikendu pa tudi v torek.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.