Veseli december v Pišecah

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Objavljeno: Torek, 28.11.2023    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo

V Pišecah so se letos odločili, da bodo lokalna društva, OŠ Maksa Pleteršnika Pišece in vaščani Pišec skupaj organizirali veseli mesec december. Na pobudo Tadeja Škofa so se neformalno povezali v skupnost društev Pišece in bodo tako s skupnimi močmi poskušali karseda uspešno izpeljati prvi veseli december v Pišecah.

Da so si enotni, je pokazal tudi sestanek, na katerem je bila navzoča večina predsednikov društev v kraju. Že za otvoritev veselega decembra bo zelo pestro, saj bo v nedeljo, 3. 12. 2023, ob 17.00 slavnostni prižig lučk v centru Pišec. Za prižig lučk in eno od lepših zgodb veselega decembra naše občine že več kot 15 let skrbi Mira Starc, ki je tudi idejna vodja zgodbe. Za prvi petek tako krajani Pišec pripravljajo prav poseben program, saj bo za veselo razpoloženje in dobro glasbo poskrbel Kasim Dučanović, okrepčali se boste lahko s kuhanim vinom, čajem in sladkim presenečenjem. 

404186982_650081223959172_5273671452495985349_n

Nadaljevalo se bo že na predvečer miklavževega, ko bo prav tako veselo in radodarno. V petek, 8. 12. 2023, za vas pripravljajo večer ljudskih pesmi pred stojnico pri kozolcu v centru Pišec. Dekleta iz Ženskega pevskega zbora Orlica Pišece pripravljajo nekaj posebnega, zato morate priti in boste videli, kaj imajo pripravljeno za vas. 

V četrtek, 14. 12. 2023, OŠ Maksa Pleteršnika Pišece pripravlja posebni Maksov bazar in prihod dedka Mraza. Že naslednji dan pa zopet pri stojnici pripravljajo predbožični ples in pohod z lučkami, ki bo namenjen našemu pomembnemu krajanu filologu, slavistu, učitelju, jezikoslovcu in slovaropiscu Maksu Pleteršniku.

Petek, 22. 12. 2023, bo športno obarvan, saj bo najprej v dvorani OŠ MP Pišece turnir dedka Mraza v badmintonu, ki ga organizira Badminton klub Pišece, po 18. uri pa za vas pripravljajo večer koktejlov, penin in posebno športno presenečenje.

Večer pred božičem bo veselo tako pred stojnico kot tudi cerkvijo sv. Mihaela, kjer bo polnočnica.

Da bo veseli december res vesel in glasbeno obarvan, pa bodo poskrbeli člani skupine Džuboks, ki bodo nastopili v petek, 29. 12. 2023, v večnamenski dvorani Pišece na prednovoletni veselici. Da bo večer čaroben, bo poskrbel večerni gost presenečenja.

Za konec veselega decembra pa bo v soboto, 30. 12. 2023, še družaben večer ob kartah in turnirju v šnopsu.

V Pišecah smo pripravljeni, čakamo samo še na sneg in na vas, spoštovani gostje, zato lepo vabljeni v Pišece, da obiščete naš kraj, se tudi fotografirate in kakšno fotografijo tudi objavite.
  
Tadej Škof

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.