Zakladnica ustvarjalcev glasbe iz POSAVJA

Na najbolj lokalni radijski postaji na svetu, Radiu Brežice Eu, se zavedamo, da je nujno potrebno ceniti, spoštovati in negovati glasbeno zapuščino naših lokalnih glasbenikov, avtorjev, aranžerjev in ostalih soustvarjalcev glasbe.

Čeprav bi nekateri lokalni prebivalci lokalno glasbo najraje zavrgli v smeti, smo na Radiu Brežice Eu mnenja, da je to neprecenljiva kulturna dediščina Posavja. Tisti, ki ne cenijo stare lokalne glasbe, prav tako ne bodo nikoli cenili novih stvaritev mladih lokalnih glasbenikov, to je pa zelo narobe.

Trenutno imamo v nedeljskem programu Radia Brežice Eu skladbe avtorjev, glasbenikov, aranžerjev, pevcev, ansamblov, zborov, ljudskih pevcev in ostalih glasbenih zasedb, vse od leta 1976. Teh skladb ne boste mogli slišati nikjer drugje kot na Radiu Brežice Eu, kjer smo jih digitalizirali iz audio kaset in tako rešili njihov obstoj tudi v sedanji, digitalni dobi.

Tisti, ki ne razumejo vrednosti kulturne zapuščine, ne razumejo smisla obstoja našega radia, hkrati pa seveda niso pripravljeni podpreti ustvarjalnosti mladih glasbenikov.