Arhivi Kategorije: Glasba

Ana in Enos Kugler predstavljata pesem Here and now

Uveljavljen brežiški glasbenik Enos Kugler in njegova žena, odlična pevka, glasbenica in profesorica saksofona Ana, predstavljata nanjovejšo Anino pesem “Here and now” v oddaji Glasbene novičke iz Slovenije.

Brigita se je v klepetu dotaknila še vseh dosedaj že izdanih Aninih pesmi, ki jih je na Radiu Brežice Eu sicer že predstavljala v preteklosti, tokrat pa prvič v studiu Radia Brežice Eu, skupaj s soprogom Enosom razkrivata podrobnosti o njunem skupnem ustvarjanju glasbe.

Povezave na Anine pesmi so navedene v YouTube predvajalniku v obliki kartic takrat, ko so omenjene v intervjuju.

MIRLOO V POLETJE VSTOPA V RITMU SONCA

Na zadnji junijski dan je izšla nova latino pesem z naslovom V ritmu sonca. Kot že nakazuje ime, gre za lahkotno in radostno poletno pesem. Mirloo je moči znova združila z ekipo, s katero je lani ustvarila pesem “Narejen za mene”.

Tudi v novi skladbi se pod glasbo podpisuje najboljši producent latino zvoka v Sloveniji Krešimir Tomec, pod besedilo izvrstni Rok Lunaček in pod videospot nepogrešljivi Rok Maver.

V ritmu sonca je skladba, ki vabi k plesu, radosti in nenavezanosti na kar je bilo in kar bo. Kakor življenje samo ima tudi sonce svoj ritem – začetek in konec. Vmes pa korake, ki vabijo, da se jim prepustimo in uživamo v tukaj in zdaj.

Glavni kadri videospota so bili posneti na Gradu Mokrice. Plesno pa so ga obogatili plesalci plesne skupine Force iz Celja – Kristjan Terglav, Matej Hernavs, Miha Poznič in Tadej Oprešnik.

Brigita Šuler – Kot nekoč

Brigita Šuler se z novo pesmijo “Kot nekoč” vrača v dobre stare čase, ko smo ob lepih melodijah s prijatelji preživljali naše najlepše spomine. Nostalgično pesem je opremila tudi z nostalgičnim videospotom v katerem ob reki Savi, ki se kot čas nikoli ne ustavi, spominja na prijateljstva, ki jih je zelo zahrbtno skrhala Covid-19 zdravstvena kriza svetovnega formata. 

Brigita s pesmijo sporoča, da je skrajni čas, da pozabimo na vse zamere, ki so jih proti naši volji rodili ti težki časi, drug drugemu oprostimo vse boleče besede in dejanja ter ponovno zaživimo “Kot nekoč”. Brigitini spomini so bili posneti na Nizozemskem, deželi mlinov in tulipanov, sicer pa je bil videospot v celoti posnet v Brežicah ob reki Savi.

Avtorica glasbe in besedila je Brigita Šuler, ki je pesem posnela skupaj z možem Maksom v njunem studiu Partitura.

Ana predstavlja novo pesem z naslovom “To the stars”

Ana je predstavila svojo novo skladbo z naslovom To the stars, v oddaji Glasbene novičke iz Slovenije, 1. junija 2022, ob 15. uri!

ANA izdaja pod svojim imenom sedaj že četrto pesem po vrsti (oktobra 2021 je bil izdan singel in
hkrati priredba njene, leta 2008 izdane, avtorske pesmi Pink Glasses, decembra pesem What Were
You Thinking, februarja 2022 pa pesem I Got Old v osvežilni in iskrivi country maniri).
Pesem To The Stars prinaša baladno romantično vzdušje, razmišljanje o povezanosti, o tem, kako
lahko ta občutek hitro in neopazno izgine in da ga je moč priklicati tudi nazaj. Če le oba tako želita.

Glasbo in besedilo je napisala Ana Šimenc, aranžma Enos Kugler. Posnel je bobne, klaviature,
spremljevalne vokale in poskrbel za studijski miks. Akustično kitaro je odigral Primož Hudoklin,
bas Anže Lungus Petrović – Dagi, pikolo trobento pa Blaž Avbar.

Ditka predstavlja novo avtorsko pesem “Cold heart”

Kantavtorica Ditka, ki je v slovenskem glasbenem prostoru najbolj prepoznavna po uglasbitvah poezije slovenskih pesnikov, že vseskozi ustvarja tudi avtorske pesmi v angleškem jeziku.

Po nekaj odmevnih uspehih v tujini (UK Songwriting Contest, zmaga na Interntional Singer-Songwriter Festival Sofia, 2019, Unsigned Only USA,…) in preko 40 ustvarjenih avtorskih pesmi v angleškem jeziku, tokrat predstavlja svojo skladbo z naslovom Cold Heart.

Pesem je nastala v sodelovanju z britanskim producentom Stuartom Eppsom, ki je sicer deloval z imeni kot so Elton John, Led Zeppelin, Oasis in drugi. Instrumentalni del skladbe pa je posnela glasbena zasedba iz Nashvilla. Skladba Cold Heart z izjemno čustvenim in močnim sporočilom ter pridihom ameriškega countryja je konec decembra lani že izšla v Angliji in Ameriki ter prejela dobre odzive s strani nekaj glasbenih urednikov.

Vsebina pesmi, ki govori o odnosu, v katerem ena oseba druge ne sprejema in jo brez slabe vesti ponižuje, nakazuje tudi na trenutno situacijo v svetu, kjer je preveč ljudi s »hladnim srcem«, ki uničujejo življenja drugih.Ditka si želi, da bi bila pesem opomnik za vse nas, da si v življenju zaslužimo samo najboljše in pristne odnose v katerih se počutimo varno in sprejeto.

Ditka je sicer pred kratkim ustvarila povsem nove kanale pod imenom Ditka int. (International), kjer deli izključno avtorske pesmi v angleščini, ki jih je ustvarila v zadnjih letih.

Ditkino glasbo z avtorskimi besedili v angleškem jeziku lahko spremljate na:
https://www.ditkaint.com/

Polonca in Klavdija – V dvoje

Polonca in Klavdija na Radiu Brežice Eu predstavljata novo pesem z naslovom “V dvoje” v oddaj Glasbene novičke iz slovenije, ki jo vodi Brigita Šuler.

Naslov pesmi: V DVOJE
Izvajalec: POLONCA & KLAVDIJA
Avtor glasbe: ROK LUNAČEK
Aranžma: KREŠIMIR TOMEC
Avtor besedila: ROK LUNAČEK
Leto: 2022

Ana predstavlja pesem What were you thinking

Tokrat je Ana predstavila svojo novo skladbo What were you thinking, v oddaji Glasbene novičke iz Slovenije! Predvajano v soboto 4. decembra ob 11. uri na https://radio.brezice.eu

Ana – “What were you thinking”

ANA je oktobra letos izdala prvi singel Pink Glasses (country predelavo svoje stare pesmi, ki jo je napisala za svoj jazz kvartet), sedaj pa je tu nova pesem What Were You Thinking. Glasbo in besedilo je napisala Ana Šimenc, aranžma je delo Enosa Kuglerja. Le-ta se tudi na tej pesmi predstavi kot basist, klaviaturist, bobnar in producent. Kitarist na posnetku je Žiga Stanonik. Osrednja tema Aninih pesmi je ljubezen. V Pink glasses je to tista, od katere nam v želodcu plešejo metuljčki, tista, s katero lahko premikamo gore in vsakemu mimoidočemu le z nasmehom in pogledom polepšamo dan. Pesem What Were You Thinking pa je ljubezen, ki je tu večno. Vbolezni in zdravju, v sreči in nesreči. In nikoli ne odide.

Manca Mihelin – Življenje

Manca Mihelin, zmagovalka Mednarodnega otroškega pevskega festivala Brežice 2021, predstavlja svojo prvo avtorsko skladbo z naslovom Življenje, v rubriki Glasbene novičke iz Slovenije. Prisluhnite pogovoru Mance in Brigite, ki je bil predvajan na Radiu Brežice Eu, 25. oktobra 2021.