Arhivi Kategorije: Radio Brežice Eu

Popravek kurirane objave na zahtevek podjetja Telekom Slovenije

Avtor tega prispevka je Radio Brežice Eu. Vabljeni k branju Radio Brežice Eu »

V članku z naslovom Viri: po kibernetskem napadu v HSE vlada kaos, uslužbencev danes ne bo v službo, ki je bil na Radiu Brežice EU objavljen 27. novembra 2023, je bilo med drugim navedeno, da »naj bi bila napadena tudi ena od hčerinskih družb Telekoma Slovenije« ter »naši viri omenjajo tudi, da je bila napadena tudi ena od podružnic Telekoma Slovenija, in sicer družba Avtenta«. Navedeno ne drži. Kibernetsko ni bila napadena ne družba Avtenta ne katerakoli druga družba v Skupini Telekom Slovenije.

Radio Brežice Eu se podjetju Telekom Slovenije opravičujemo zaradi kuriranja članka z lažno vsebino.

Maks Žbogar, uredništvo Radia Brežice Eu

Praznično dogajanje v Brežicah

Avtor tega prispevka je Radio Brežice Eu. Vabljeni k branju Radio Brežice Eu »

Pred vrati je čas, ko se Brežice preoblečejo v čarobno praznično obleko. S pestrim dogajanjem bomo začeli v petek, 1. decembra, ko skupaj z Vrtcem Mavrica Brežice pripravljamo tradicionalni pohod z lučkami. Vabljeni, da se nam s svojimi ročno izdelanimi lučkami pridružite pred vrtcem, od koder bomo skupaj odšli na pohod, prižgali praznične luči v starem mestnem jedru in zaključili v parku pri Mladinskem centru Brežice, kjer vas čaka bogat spremljevalni program.

Nedelja, 3. decembra, bo v znamenju rokodelstva in ustvarjalnosti. Posavski muzej Brežice bo odprl vrata Prazničnega rokodelskega sejma, kjer boste lahko izbirali med unikatnimi darili in se prepustili prazničnemu vzdušju.

V četrtek, 14. decembra, vabimo družine v Mladinski center Brežice na čarobno predstavo Jelkina tržnica in priložnost za fotografiranje z Božičkom. Naslednji dan, v petek, 15. decembra, pa v sodelovanju z Društvom študentov Brežice, pripravljamo legendarni koncert Yugo bo za dugo vol. 2 s skupino Zabranjeno Pušenje, ki bo zadovoljil ljubitelje dobre glasbe.

Gala novoletni koncert 

Na predzadnji dan v letu, 30. decembra, bo potekal Gala novoletni koncert v Viteški dvorani Posavskega muzeja. Ena vodilnih harfističnih poustvarjalk in mednarodno priznana umetnica Mojca Zlobko Vajgl ter Žiga Brank, eden vidnejših slovenskih violinistov, bosta navdušila s svojimi virtuoznimi izvedbami.

Nepozabno silvestrovanje za najmlajše in za odrasle

Silvestrovanje v Brežicah ’23 bo vrhunec prazničnega dogajanja. Otroci bodo svoje novo leto proslavili že dopoldne v starem mestnem jedru. Najprej bodo uživali z Alenko Kolman in njeno prijateljico, na odru pa se jima bo pridružil tudi Dedek Mraz. Točno ob 12. uri bomo skupaj odštevali zadnje sekunde starega leta in prvi vstopili v novo leto. Ob 21. uri vas vabimo na silvestrovanje na prostem z lokalno skupino The Rafters, ustanovljeno s strani domačina Roberta Petana, za glasbeni uvod pa bo poskrbel Dj TAJ.

Ne zamudite zimskega veselja na drsališču

Tudi letos ne pozabite na drsališče pred Večnamensko športno dvorano Brežice, ki bo v decembru vsak dan med 10. in 21. uro odprto za vse, ki si želijo zimskih radosti.

Več informacij o posameznem dogodku na www.visitbrezice.si

Vir: ZPTM Brežice

Iščemo študente za občasno delo na Radiu Brežice Eu

Avtor tega prispevka je Radio Brežice Eu. Vabljeni k branju Radio Brežice Eu »

Podjetje Partitura d.o.o. Ljubljana, išče študente za občasno vodenje radijskih intervjujev na Radiu Brežice Eu. Gre za delo na terenu, deloma pa tudi za delo na domu. Plačilo je skladno s povprečno letno urno postavko za novinarsko delo, objavljeno na https://www.studentski-servis.com/podjetja/posredovanje-del/urne-postavke.

Delo je občasno in ga podjetje Partitura naroča sproti, glede na potrebe produkcije programa na Radiu Brežice Eu. Primerno je za vse, ki bi si želeli pridobiti dodatne izkušnje v avdio produkciji ali za voditeljskim mikrofonom. Delo je pestro in dinamično, saj vključuje pripravo oddaj, povezovanje z gosti in sodelovanje pri drugih projektih radia.

Če ste motivirani in imate radi radio, vas vabimo, da se prijavite na razpis. Uradna spletna stran Radia Brežice Eu: https://radio.brezice.eu

Prijave:

Prijave s kratkim življenjepisom in motivacijskim pismom pošljite na e-naslov: info@brezice.eu.

Uvod v Martinov teden v Brežicah

Avtor tega prispevka je Radio Brežice Eu. Vabljeni k branju Radio Brežice Eu »

Narava se je že odela v jesenske barve in prinesla vonj po zrelem grozdju, tradicijo martinovanja pa smo v Brežicah letos otvorili z dvema posebnima dogodkoma, ki sta poleg vina dišala tudi po kulturi, dobri hrani in druženju v prijetnem ambientu.

Minulo nedeljo smo vstopili v svet kulture, kulinarike in zgodovine v sklopu “Prve nedelje v muzeju: Odkrivanje zgodovine s pridihom kulinarike”. Ta dan je svoja vrata za obiskovalce na široko odprl Vodovodni stolp, ki si ga je ogledalo več kot 70 obiskovalcev. Vrhunec večera v sklopu vodenega ogleda stolpa in njegovih vsebin je bilo presenečenje na vrh, ko smo obiskovalce presenetili s sladicami in degustacijo lokalnih vin Kolektivne blagovne znamke Brežice Selection / Izbrano.

Da si brežičani želijo druženja v butičnih ambientih, so dokazali tudi na torkov večer, ko se je v grajski vinski kleti brežiškega gradu, na Martinovem kulinaričnem večeru zbralo več kot 70 obiskovalcev. Presenetili so nas tudi gostje iz drugih krajev in sosednjega Zagreba. Dogodek je gostil Posavski muzej Brežice, pri organizaciji in pripravi pa je poleg gostitelja in Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice sodelovalo kar nekaj deležnikov. Vina so obiskovalcem postregli sommelierji Društva ljubiteljev vina in kulture Posavje, penine so postregli Isteničevi, za prigrizek je poskrbela Ošterija Debeluh,  programsko pa so večer s prebiranjem poezije naredili še bolj poseben, člani Kulturnega društva Drugi oder ter Maja Weiss in Kristjan Račič z glasbeno spremljavo.

Vabimo vas, da se nam pridružite tudi na ostalih dogodkih, ki so pred nami. Na Bizeljskem že ta vikend, v petek in soboto, pripravljajo tradicionalno Martinovanje pod velikim šotorom, prihodnjo nedeljo, 19.11.2023, pa se nam lahko pridružite tudi na Martinovem pohodu in krstu mošta v Pišecah. 

Vir: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice

Prvi amatersko seniorski badminton turnir gostili v Brežicah

Avtor tega prispevka je Radio Brežice Eu. Vabljeni k branju Radio Brežice Eu »

V soboto 4. novembra so Badminton klub Pišece premierno v Brežicah gostili prvi, amatersko seniorski turnir v Sloveniji. Predsednik odbora za rekreacijo in seniore pri Badmintonski zvezi Slovenije Tadej Škof je dobil polno pooblastilo, da v letošnji sezoni prvič izpelje amatersko seniorsko ligo šestih turnirjev. Prvi turnir, ki je za njimi, so tako uspešno izpeljali člani Badminton kluba Pišece. Da je v Sloveniji in regiji veliko zanimanja za organizacijo turnirjev, primerno za bivše profesionalne igralke in igralce, je bil lep dokaz, da so se sobotnega turnirja udeležili igralci iz Koroške, Štajerske, Ljubljanske in Primorske regije ter tujci iz Hrvaške.

Turnir ima dva sklopa in sicer amatersko kategorijo do 35 let starosti ter dve seniorski kategorije od 35. do 50. leta starosti ter nad 50 let starosti. Lepo tradicijo uspehov posavskih igralk in igralcev so tako nadaljevali saj je v Brežicah ostalo kar 8 medalj.

Moške dvojice amateriji do 35 let: Toni Hotko in Aljaž Ogorevc ( na sliki je Jan Hotko ) BK Pišece 1. mesto.

Mešane dvojice nad 50 let: Aljoša Rovan in Irena Filipič BK Brežice 1. mesto

Moške dvojice amaterji do 35 let: Dejan Ščuri in Bojan Hotko BK Pišece 2. mesto

Moške dvojice na 50 let: Aljoša Rovan in Mitja Kostrevc BK Brežice 2. mesto

Dekleta posamezno amaterji do 35 let: Patricija Geč BK Pišece 2. mesto

Moški posamezno nad 35 let: Tomislav Fackovič BK Brežice 2. mesto

Moški posamezno nad 35 let: Gregor Božič BK Pišece 3. mesto

Moške dvojice nad 35 let: Aljoša Rovan in Mitja Kostrevc BK Brežice 3. mesto

Moški posamezno amaterji do 35 let: Toni Hotko BK Pišece 3. mesto

Naslednji krog bo že v nedeljo 26. novembra 2023, ko bo ligo gostilo Kozje 9.

Tehnični pregledi Avto Krka – Otvoritev poslovalnice Brežice, 31. točke varnosti na vaših poteh

Avtor tega prispevka je Radio Brežice Eu. Vabljeni k branju Radio Brežice Eu »

V soboto, 14. oktobra 2023, so tehnični pregledi Avto Krka odprli poslovalnico v Brežicah. Slednja je že 31. in je del široke mreže točk varnosti Avto Krka. Nahaja se na Cesti svobode, pri Brežičanki, kjer bodo opravljali tehnične preglede vseh vrst vozil, registracije vozil, sklepali vse vrste zavarovanj z zavarovalnico po vašem izboru, opravljali kontrole tahografov in kontrole skladnosti vozil.

Vodstvo Avto Krka, Gregor Verstovšek, Jure Verstovšek in Tatjana Verstovšek, so skupaj z županom občine Brežice Ivanom Molanom na lokaciji tehničnih pregledov v Brežicah uradno odprli novo poslovalnico.

slika 1

Ob 25. rojstnem dnevu, v letu 2021, so napovedali širitev svojih poslovalnic v Črnomlju in v Brežicah in obljubo tudi držali. V letošnjem letu, v začetku julija so odprli težko pričakovano poslovalnico v Črnomlju in danes v Brežicah. Otvoritev nove poslovalnice v Brežicah je še en korak naprej v njihovi viziji in strategiji, da postanejo vaša prva izbira. Pri Avto Krka ne ustvarjajo le poslovnih priložnosti, temveč gradijo družino, ki skrbi za ustrezno varnost vozil s strokovnostjo, prijaznostjo, hitrostjo in ustrežljivostjo.« je ob tej priložnosti povedala članica uprave Tatjana Verstovšek.

slika 2

Dostopnost za vse lastnike velikih tovornih vozil

Še posebej so ponosni, da je njihova nova poslovalnica zaradi svoje odlične lokacije idealna za vsa tovorna vozila. Ob tej priložnosti je na novinarski konferenci  Anton Marinčič, vodja kontrolnega organa za kontrolo tahografov in kontrolo ugotavljanja skladnosti vozil predstavil novosti pri tahografih: Vsa nova vozila (novi tovornjaki kat. N2 in N3 in novi avtobusi kat. M2 in M3), ki so prvič registrirana  po 21. avgustu 2023 morajo biti opremljena s pametnim tahografom druge generacije. Vendar pa ta novost še ni vse. Prvič v zgodovini niso samo proizvajalci in prodajalci novih vozil dolžni upoštevati zahteve za vgradnjo tahografa v nova vozila, ampak so sprejete določbe, ki uporabnike vozil obvezujejo, da pametne tahografe druge generacije vgradijo v svoja obstoječa (rabljena) vozila, ki vozijo v mednarodnem prometu. 

Uporabniki vozil (prevozniki), ki opravljate prevoze v mednarodnem prometu bodite pozorni na naslednje datume: 

 • V primeru, da imate v vozilu vgrajen analogni ali digitalni tahograf ga je potrebno zamenjati s pametnim tahografom 2. generacije najpozneje do 31. 12. 2024
 • V primeru, da imate v vozilu vgrajen pametni tahograf 1. generacije (obvezen od 15. 6. 2019) ga morate zamenjati s pametnim tahografom 2. generacije najkasneje do 20. 8. 2025
 • V primeru da prevoze opravljate z lažjimi tovornimi vozili (kat. N1, dostavniki) je v taka vozila potrebno vgraditi pametni tahograf 2. generacije od 1. junija 2026           

V skupini Avto Krka strankam nudijo kontrolo tahografov na 18-tih lokacijah, na vseh lokacijah pa postopke izvaja usposobljeno osebje z najsodobnejšo opremo. Kot zanimivost: v Republiki Sloveniji je v uporabi približno 25 % vozil, (ki morajo imeti vgrajen tahograf) opremljenih s pametnim tahografom.

S prostorno in najsodobneje opremljeno poslovalnico v Brežicah želijo olajšati in izboljšati vašo izkušnjo, ne glede na velikost vašega vozila. 

slika 3

Družina, ki skrbi za vas

Vodja tehničnih pregledov Avto Krka Brežice, Davor Kos je povedal, da pri Avto Krka verjamejo v moč timskega dela. Njihova predana ekipa ni samo skupina sodelavcev, ampak prava družina, kjer vsak od njih prispeva svoje edinstvene talente. Z veseljem bodo pomagali in svetovali ter zagotovili, da se počutite udobno in zaupate v strokovne storitve, ki jih opravljajo.

Njihovo dobro sodelovanje z lokalnimi skupnostmi ter dobrodelnost se je izkazala tudi ob tej priložnosti. Solidarnost je le delček mozaika in njihovo dobrodelno dejanje družini Črpič iz Artič, kateri so podarili ček v višini 1.000 eur in poskrbeli za registracijo, tehnični pregled in zavarovanje za njihovo vozilo, bo pripomoglo prebroditi ta čas in jim daje dobro upanje v prihodnje. ”Skupaj zmoremo.” so prepričani v Avto Krka.

sllika 4

Točka varnosti na vseh vaših poteh

»Naše vodilo je hkrati naša obljuba, da bomo vaše zaupanje nagradili z vrhunsko storitvijo in prijaznostjo, ki sega dlje od pričakovanj. Brez vas ni nas, zato je skrb za vašo varnost naša temeljna zaveza. Skupaj gradimo varnejšo prihodnost na cestah.«  

Dobrodošli

Z veseljem vas vabijo, da jih obiščete v novi poslovalnici v Brežicah ali na kateri koli izmed preostalih poslovalnic. Ne glede na to, ali potrebujete tehnični pregled, registracijo, zavarovanje, kontrolo skladnosti vozil, kontrolo tahografa ali zgolj nasvet, so tukaj za vas. 

Dobrodošli pri Avto Krka.

slika 5

13. Dnevi podjetniških priložnosti, Modul II: izvedena delavnica na temo oblikovanja turističnih produktov

Avtor tega prispevka je Radio Brežice Eu. Vabljeni k branju Radio Brežice Eu »

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice je v ponedeljek, 2. oktobra 2023, uspešno organiziral prvo delavnico v okviru brezplačnih usposabljanj pod skupnim imenom »13. Dnevi podjetniških priložnosti, Modul II«.

Delavnico na temo “Oblikovanje izdelkov in storitev v turizmu”,  je izvedlo podjetje ProVITAL d.o.o. Predavatelji, doc. dr. Jana Vilman, Franci Jezeršek, Ilona Stermecki in mag. mark. in prod., so udeležencem predstavili ključne vidike oblikovanja turističnih produktov, s poudarkom na oblikovanju izdelkov, gostinskih storitev in doživetij.

Delavnica je bila osredotočena na oblikovanje izdelkov, ki izpolnjujejo potrebe strank, zagotavljanje visoke ravni kakovosti, ter oblikovanje izdelkov in storitev, ki odražajo bogato tradicijo, kulturo in zgodovino lokalnih skupnosti. Poseben poudarek je bil na ohranjanju avtentičnosti in uporabi zgodbarjenja kot učinkovitega orodja za razvoj in trženje izdelkov in storitev.

Udeleženci so pridobili dragocene informacije o dobrih praksah za učinkovito oblikovanje in promocijo turističnih izdelkov in storitev, ki so v skladu z edinstvenimi značilnostmi in vrednotami naše lokalne skupnosti. Ponudniki so se med seboj bolje spoznali in se seznanili z možnostmi povezovanja različnih ponudnikov, ki služi kot orodje za dvig turističnih produktov na višjo raven.

ZPTM Brežice se zahvaljuje vsem udeležencem za njihovo aktivno sodelovanje in predavateljem za strokovno vodenje, deljenje znanja in dobrih praks. Veselijo se tudi druge delavnice, ki bo potekala 12. oktobra ob 16. uri, na kateri bodo udeleženci dobili priložnost, da se seznanijo s trženjem turističnih produktov.

Vir: ZPTM Brežice

Karireni sejem 2023, Brežice

Avtor tega prispevka je Radio Brežice Eu. Vabljeni k branju Radio Brežice Eu »

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice bo 9. oktobra 2023 v večnamenski dvorani že drugo leto zapored organiziral Karierni sejem. 

V dopoldanskem delu se bodo na stojnicah predstavili različni poklici, dobre prakse in lokalni delodajalci. S tem bodo mladim pokazali ter približali zaposlitvene možnosti in priložnosti, ki jih imajo v Posavju ter jim pomagali pri odločitvah na njihovi karierni poti. 

Vzporedno bodo v dopoldanskem delu potekale različne delavnice, ki se jih bodo lahko udeležili po vnaprej pripravljenem urniku:

 • Zavod RS za zaposlovanje: Pred prvo izbiro poklica (za OŠ) in Prvi koraki vodenja lastne kariere (za SŠ),
 • Mladinska mreža MaMa: Digitalne priložnosti in pasti – od teorije do prakse,
 • Zavod za zvezde: Odkrivanje in razvoj osebnih talentov ter kariernih ciljev,
 • INSPERA, Klara Eva Kukovičič: Javno nastopanje in komunikacijske veščine.

V popoldanskem času vabijo podjetnike, predstavnike podjetij na stojnicah in potencialne podjetnike na podjetniške delavnice, ki jih pripravljajo v sklopu kariernega sejma. Od 16. ure naprej boste lahko prisluhnili sledečim vsebinam: 

 • 16:00 – 17:00 Center za krepitev zdravja: Preprečevanje izgorelosti na delovnem mestu,
 • 17:00 – 19:00 Društvo Hiša: Umetna inteligenca – delavnica uporabe Chat GPT,
 • 19:00 – 20:00 ZPTM Brežice: Poslovno mreženje.

Več o dogodku si lahko preberete na njihovi spletni strani:  https://www.mc-brezice.si/dogodki/karierni-sejem-2023

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Potrebne so predhodne prijave za delavnice popoldanskega dela, ki jih sprejemajo na spletnem obrazcu: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd0Vgr2vMjfjU4SAsEX4-Il4H8ruV9tv7J4GO2-9m4NIvKlcg/viewform?usp=pp_url

Lokacija:  Prostori Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, Gubčeva 10a, 8250 Brežice.

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT, Javna agencija.

Vir: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice

Utrjevanje trajnostnih rešitev v Brežicah

Avtor tega prispevka je Radio Brežice Eu. Vabljeni k branju Radio Brežice Eu »

Včeraj, 26. septembra 2023, smo na posestvu Banove domačije, doživljajske domačije na pragu neokrnjene narave,  svečano obeležili Svetovni dan turizma, ki je namenjen ozaveščanju o izjemnem pomenu turizma za svet, vsekakor pa tudi za Brežice, saj ta dejavnost skupaj z gostinstvom zaposluje vsakega desetega občana. Letošnja parola »Zdaj je čas za nove in inovativne rešitve«, vsakodnevno velja za delavce v lokalnem turizmu. V letu 2023 se nam v Brežicah obrestuje preteklo delo, saj je zaživelo oz. je v izgradnji več dolgoletnih projektov: oživitev Banove domačije, izgradnja razgledne ploščadi na sv. Vidu, prenovljeni vodovodni stolp s paviljonom, oranje ledine za prireditve z manj odpadki, širitev tradicionalnih dogodkov z dodajanjem športnih vsebin, …

Uvodoma je Nejc Pozvek s Fakultete za turizem UM razgrnil izhodišča nove Strategije razvoja turizma v Brežicah in hkrati poudaril pomen medsebojnega povezovanja. Sledila je novinarska konferenca, v katero je uvod naredila Katja Čanžar, direktorica ZPTM Brežice, in izpostavila ključno sporočilo novinarske konference: »Vodilni področji dela ZPTM v letu 2023 sovpadata tako z nacionalnimi in mednarodnimi strateškimi usmeritvami kot z vodili platinaste destinacije; to sta utrjevanje trajnostnih rešitev v turistični industriji in vzpostavitev kolektivne blagovne znamke Brežice Izbrano. V slednjo se je vključilo že 26 ponudnikov s kar 124 izdelki. Seveda pa se je s podelitvijo certifikatov pravo delo šele začelo. Zelo pomembno bo zagotavljanje določenih količin, predvsem pa vključenost certificiranih izdelkov in pridelkov v različne vrste ponudbe, zlasti še na področjih gostinstva in turizma. Naj še pohvalim trajnostne rešitve v destinaciji – Zeleni ključ kot vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji ima na današnji dan že 14 ponudnikov v občini Brežice

Župan Ivan Molan je izpostavil, da je Občina Brežice v zadnji dekadi v turizem vložila 30 milijonov eurov ter poudaril pomembnost naložb v turizem: »Zavedamo se, da je prihodnost turizma odvisna tako od kvalitetne oskrbe z vodo, kolesarskih povezav, mostov, pločnikov, do namakalnega sistema, ki kmetovalcem omogoča stabilnejši in kakovostnejši pridelek, pa vse do obnove kulturnih spomenikov, vzpostavitve trajnostnih turističnih zanimivosti in sofinanciranja dogodkov v destinaciji.«

Zunanji pogled na brežiški turizem je podala Nataša Hočevar, vodja razvoja pri Slovenski turistični organizaciji, ki je pohvalila dosedanji napredek destinacije: «To je perspektivna turistična destinacija, ki je v zadnjih letih naredila velik napredek. Lahko rečem, da ste med najbolj 5 trajnostnimi destinacijami v Sloveniji – iz srebrnega znaka na platinasti, kar predstavlja izjemno velik dosežek in hkrati veliko obveznost do gosta, ki prihaja k vam.«

Katja Sreš iz društva Ekologi brez meja je prireditev Mestna promenada Brežice 2023 uradno razglasila za “Zero Waste” prireditev ter direktorici ZPTM Brežice podelila priznanje. Izpostavila je: »Lahko pohvalim izredno dobro sodelovanje z vašimi organizacijami oziroma zavodi in podjetji. Mestna promenada je prejela naziv zero waste, saj vam je uspelo zbrati več kot 90% ločenih odpadkov, natančneje 97,4 %. Mestna promenada je bila najdaljša zero waste prireditev v Sloveniji. V 14 dneh je bilo zbranih 485kg odpadkov oziroma na obiskovalca zgolj 40 g. Statistika sicer kaže, da se na tovrstnih prireditvah v povprečju ustvari do 1.5 kg na dan prireditve.«

Pogostitev sta tokrat pripravila ambasadorja destinacije Jure Tomič iz Ošterije Debeluh in Miha Istenič iz Vinske kleti Istenič.

Vir: Zavod za podjetništvo turizem in mladino Brežice

13. Dnevi podjetniških priložnosti – Modul II

Avtor tega prispevka je Radio Brežice Eu. Vabljeni k branju Radio Brežice Eu »

Z namenom zagotavljanja celovitega podpornega okolja za podjetnike in potencialne podjetnike na regijskem nivoju, Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice v oktobru nadaljuje z brezplačnimi usposabljanji in delavnicami pod skupnim imenom »Dnevi podjetniških priložnosti«. 

V modulu II bomo nadaljevali z vsebinami s področja turizma in teritorialne kolektivne blagovne znamke. Predavanja bodo praktično naravnana in bodo vključevala interaktivni del z udeleženci, ki se bodo v skupinah preizkusili v zgodbarjenju in trženju turističnih produktov.

Program usposabljanja: 

Ponedeljek, 2. 10. 2023, 16.00 – 19.00

 • Oblikovanje izdelkov in storitev v turizmu  (ProVITAL d.o.o./ Predavatelji: doc. dr. Jana Vilman, Franci Jezeršek, Ilona Stremecki, mag. mark. in prod.).

Četrtek, 12. 10. 2023, 16.00 – 19.00

 • Trženje izdelkov in storitev v turizmu  (ProVITAL d.o.o./ Predavatelji: doc. dr. Jana Vilman, Franci Jezeršek, Ilona Stremecki, mag. mark. in prod.).

Več o posameznem usposabljanju si lahko preberete na naši spletni strani:  https://www.pcbrezice.si/dogodki/dnevi-podjetniskih-priloznosti/13-dnevi-podjetniskih-priloznosti-modul-ii

Usposabljanja so brezplačna, potrebne pa so predhodne prijave, ki jih sprejemamo na e-naslovu info@pcbrezice.si.

Lokacija usposabljanj:  Prostori Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, Gubčeva 10a, 8250 Brežice.

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT, Javna agencija.

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice