Arhivi Kategorije: Radio Brežice Eu

Podelitev priznanj in odličij Zveze kulturnih društev Brežice za leto 2022

Avtor tega prispevka je Radio Brežice Eu. Vabljeni k branju Radio Brežice Eu »

Zveza kulturnih društev Brežice in Občina Brežice sta na slavnostni prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku, v Domu kulture Brežice, 6. februarja izvedla podelitev priznanj in odličij Zveze kulturnih društev Brežice 2022. 

Župan občine Brežice Ivan Molan (levo), prejemniki priznanj in odličij Zveze kulturnih društev Brežice 2022 in predsednik Zveze kulturnih društev Brežice Jože Denžič (desno)

Priznanja so prejeli:

Gregor Balja, KD Gasilski pihalni orkester Loče pri Dobovi

Judita Volčanšek, KD Mešani pevski zbor Viva Brežice

Tjaša Oštir, Plesno društvo Imani


Bronasto odličje:

Fredi Povh, KUD Slavček Velika Dolina


Srebrna odličja: 

Kristina Bevc, Društvo likovnikov Brežice

Mihaela Slovenc, Vokalna skupina Iris KD Kapele

Dr. Ivanka Počkar, Društvo za oživitev mesta Brežice


Zlata odličja:

Folklorna skupina Duplo Pišece, KD Orlica Pišece

Lovski pevski zbor Globoko, Kulturno društvo Globoko

KD Mešani pevski zbor Viva Brežice


Častni priznanji:

Bernardka Ravnikar, KUD Franjo Stiplovšek Gimnazija Brežice

Vladimir Podgoršek, Kulturno društvo Drugi oder

Radio Brežice Eu praznujemo 4. rojstni dan

Avtor tega prispevka je Radio Brežice Eu. Vabljeni k branju Radio Brežice Eu »

V štirih letih smo močno razširili kuriranje novic, ki jih pišejo različni posavski mediji, društva in ustanove, Radio Brežice Eu pa jih združujemo in objavljamo skupaj z vsemi ostalimi novicami iz Slovenije in sveta, ki bi utegnile zanimati posavske bralce.

Ob rojstnem dnevu se Radio Brežice Eu iskreno zahvaljujemo vsem lokalnim glasbenikom, ki ste nam tudi letos izkazali zaupanje in pridno pošiljali vaše nove pesmi. Zakladnica lokalnih pesmi je po vaši zaslugi letos presegla 1000 pesmi!

Radio Brežice Eu je upihnil 4. svečko

ANA – What Do you See

Avtor tega prispevka je Radio Brežice Eu. Vabljeni k branju Radio Brežice Eu »

Ana se kot avtorica predstavlja s svojo osmo pesmijo What Do You See in hkrati z njo napoveduje že skorajšnji izid albuma. Za pesem je napisala glasbo in besedilo, aranžma je delo Enosa Kuglerja. Le ta je odigral tudi ves instrumental, opravil vse studijsko delo, miks in master skladbe.

Pesem je pogovor dolgoletnega para, ki je šel skupaj skozi veliko lepega in tudi nelepega, ki je prestal viharje in nevihte ter užil skupaj veliko sončnih dni.

Hit tedna na Radiu Brežice Eu: ANA – What Do you See

Tek brez meja ob vstopu Hrvaške v Schengen

Avtor tega prispevka je Radio Brežice Eu. Vabljeni k branju Radio Brežice Eu »

Praznovanju vstopa Republike Hrvaške v schengensko in evrsko območje se je pridružila tudi Občina Brežice. »Z vstopom Hrvaške v Schengensko območje smo ljudje ob južni meji končno dočakali Evropo brez meja, saj smo prebivalci na obeh straneh meje od nekdaj povezani tako gospodarsko kot društveno in osebno«, je dejal župan Občine Brežice Ivan Molan, ki je v nedeljo, 1. 1. 2023, na maloobmejnem prehodu Slovenska vas pričakal tekače. Udeležence prvega teka brez meja sta pozdravila tudi županja Mesta Samobor Petra Škrobot in podžupan Mesta Sveta Nedelja Gabrijel Deak.

Podžupan Mesta Svete Nedelje, župan Občine Brežice in podžupanja Mesta Samobor

Županja Petra Škrobot je vsem udeležencem zaželela srečno novo leto. »Danes je velik dan za Hrvaško in zelo pomemben dan predvsem za prebivalce ob meji, saj bo z današnjim dnem njihovo vsakodnevno življenje lažje, še posebej za tiste, ki mejo dnevno prehajajo zaradi npr. dela. Vesela sem, da smo ta dogodek obeležili skupaj, saj so odnosi med sosednjimi občinami že sedaj res dobri. Tu so vsakoletna čezmejna srečanja pri Kalinu, v naših šolah se uvajal slovenščina kot izbirni predmet. Verjamem, da bomo v prihodnje naše sodelovanje še poglobili.«

Župan Ivan Molan in županja Petra Škrobot s tekači

Sprejema za tekače Teka brez meja, ki je poteka od Svete Nedelje do Brežic v dolžini dobrih 24 km, so se udeležili tudi poslanka Državnega zbora RS Nataša Avšič Bogovič, podžupan Občine Brežice Aleksander Gajski, podžupan Mesta Samobor Petar Burić, član mestnega sveta Samobor in član mestnega odbora Marko Matijaščić in svetnik občinskega sveta Občine Brežice Bogdan Palovšnik. Tekače so pozdravili tudi številni domačini z obeh strani meje, za okrepčilo pa so poskrbeli članice in člani Društva vinogradnikov Dolina – Jesenice.

Nazdravili širitvi Schengena

Tekaški dogodek so organizirali v Klubu cestnega in gorskega teka Samobor, kjer upajo, da bo dogodek postal tradicionalen. Na pot se je odpravilo skupaj približno 30 tekačev, med njimi tudi Mojca Potokar (Športno društvo G-FIT) iz Ribnice v občini Brežice, ki so s tekom simbolično pozdravili razširitev schengenskega in evrskega območja na Hrvaško. Tek so zaključili v Športni dvorani Brežice, kjer so se ob okrepčilu še družili pred odhodom domov.

Prihod tekačev v Brežice
Pred brežiško športno dvorano

Aleksander Gajski je novi podžupan Občine Brežice

Avtor tega prispevka je Radio Brežice Eu. Vabljeni k branju Radio Brežice Eu »

Objavljamo posnetek novinarske konference Občine Brežice, na kateri je župan Občine Brežice Ivan Molan predstavil novega podžupana Občine Brežice v mandatu 2022-2026, Aleksandra Gajskega:
https://www.youtube.com/watch?v=V9ojfxWJJcA

Župan Ivan Molan in podžupan Aleksander Gajski
Aleksander Gajski, novi podžupan Občine Brežice

Zapora ceste zaradi prireditve “Brežice, moje praznično mesto 2022”

Avtor tega prispevka je Radio Brežice Eu. Vabljeni k branju Radio Brežice Eu »

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice obvešča, da bo v starem mestnem jedru Brežic, 30.12.2022 in 31.12.2022 potekala javna prireditev, Brežice, moje praznično mesto 2022, ki jo organizira Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice.
Prireditev bo potekala na odseku Ceste prvih borcev (od križišča z Bizeljsko cesto do križišča s Kržičnikovo ulico). Na omenjenem odseku je predvidena popolna zapora ceste od četrtka, 29.12.2022 od 7.00 ure do torka, 3.1.2023 do 20.00 ure.
Stanovalce in vse ostale obiskovalce v mestu vljudno prosijo, naj svoje avtomobile pravočasno (najkasneje do pričetka izvedbe zapore) umaknejo iz zgoraj navedenega cestnega odseka.

ekipa Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice

Plakat Brežice moje praznično mesto:

Hit tedna: Ljubim – Veronika Strnad

Avtor tega prispevka je Radio Brežice Eu. Vabljeni k branju Radio Brežice Eu »

“Mislim, da so pri vsaki ljubezni prisotni tako neprecenljivo lepi trenutki, kot tudi negotovosti in dvomi. Jaz verjamem v dobro. Verjamem, da je ljubezen tista, ki lahko premika meje in premamlja zlo!”

Veronika Strnad

Veronika Strnad (foto: Matej Kramžer)

Pesem “Ljubim” nosi čutno in iskreno zgodbo, ki jo je zasnovala mlada glasbenica in avtorica Veronika Strnad ter predstavlja njeno pristno ljubezensko izpoved. Z njo je navdušila na Popevki 2022 ter prejela nagrado za mladega obetavnega avtorja in izvajalca.

Veronika Strnad (foto: Matej Kramžer)

Govori o trenutkih, ki spreletavajo dva predana človeka ter o boju med lepimi in grenkimi občutki, predanostjo in dvomi, spokojnostjo ter strahom. Vsaka nota v skladbi ima svojo izbrano besedo, s katero skupaj ustvarja čutno glasbeno atmosfero.

Skladba je bila napisana in pripravljena za prijavo na festival v nekaj dneh. Glasbo je neko popoldne zapisala Veronika, nato pa je svoje občutke zaupala svojemu prijatelju Žanu Florjanič Baroniku, ki ji je pozorno prisluhnil ter ustvaril besedilo, ki je popoln odsev Veronikine zgodbe.
Idejo je predstavila svojemu očetu Rudolfu Gasu, ki jo je z veseljem podprl ter zapisal aranžma ter pesem pripeljal do končne podobe.

Veronika nam je zaupala, da je hvaležna za to prečudovito izkušnjo, predvsem pa jo navdušuje, da je skladba lepo sprejeta med ljudmi:

“Izjemno sem vesela, da sem imela priložnost predstaviti svojo pesem na tako velikem festivalu. Hvaležna sem za to bogato izkušnjo, ki je nedvomno lepa popotnica za naprej.
Potrebovala sem nekaj časa, da sem zbrala vse misli, odzive ter strnila občutke. Priznam, navdušena sem nad tem kako je skladba lepo sprejeta. V veliko veselje mi je, da jo lahko delim z vami!”

Veronika Strnad

“Ljubim – Veronika Strnad” je Hit tedna na Radiu Brežice Eu