Kako nas lahko poslušate?

Radio Brežice Eu je sodoben spletni radio, zato ga lahko poslušate na sodobnejših internet radijskih sprejemnikih in na vseh napravah, ki dostopajo do spletnih multimedijskih storitev. Računalniki, tablice, mobilni telefoni, Google Home, Google Chromecast, Apple TV, pametni TV sprejemniki…

Doma ali na delovnem mestu

1. Internetni radio Majority Peterhouse

Za poslušanje doma, vam priporočamo internetni radijski sprejemnik MAJORITY PETERHOUSE, ki so ga zasnovali na Univerzi Cambridge v Angliji in poimenovali po njihovi najstarejši šoli Peterhouse.

Za nakup WIFI radijskega sprejemnika Majority Peterhouse, kliknite tu.

2. Poslušanje na računalnikih

V kateremkoli spletnem brskalniku obiščite naslov naše uradne spletne strani https://radio.brezice.eu in na desni strani poiščite gumb “Play” za začetek predvajanja programa:

Vrhunski predvajalniki s sto in več tisoč ostalimi radijskimi postajami na istem mestu, pa so še tu:

TUNEIN

APPLE MUSIC

MEDIAU

RADIO.NET

3. Poslušanje na multimedijskih napravah

Vse navedene spletne servise pa lahko povežete na naprave Google Home, Google Chromecast, AirPlay naprave kot npr. Apple TV, ali pametne televizije, ki imajo že vgrajene aplikacije za predvajanje internet radijskih postaj:

TV sprejemnik opremljen z Google chromecast 2 napravo.

4. Poslušanje na IP TV ponudnikov Telekom Slovenije in T-2

Doma imate prav gotovo IP TV sprejemnik, na kateremu si lahko ogledujete vse možne TV programe ponudnikov Telekom Slovenije in T-2. Morda niste vedeli, toda med TV programi so tudi radijski programi.

Tako je v programski shemi Telekom-a Slovenije, Radio Brežice Eu na kanalu 626.

V programski shemi T-2, pa so radijske postaje v meniju ločene od TV programov, Radio Brežice Eu pa je v meniju Radijskih programov na kanalu 9.

Na poti ali v avtu

Sodobnejši avtomobili z internetnim radijskim sprejemnikom.

Sodobnejši avtomobili imajo že vgrajene internetne radijske sprejemnike in na njih brez težav poiščete radijsko postajo Radio Brežice Eu.

Malo manj sodobni avtomobili imajo vgrajen vsaj bluetooth vmesnik za povezavo z vašim mobilnim telefonom in lahko program Radia Brežice Eu iz vašega mobilnega telefona predvajate na zvočnikih vašega avto radia.

Vsi, ki imate starejše avtomobile, pa lahko poslušate Radio Brežice Eu v vašem avtu preko priročnega vmesnika, ki je hkrati tudi bluetooth vmesnik, radijski oddajnik, USB avtopolnilec vašega telefona in sistem za prostoročno klicanje. Vse naštete naprave so združene v eni mali napravi:

USB Polnilec, bluetooth vmesnik, radijski oddajnik (transmitter), sistem za prostoročno telefoniranje, vse v eni napravi

S pomočjo takšnega vmesnika lahko povežete vaš telefon z vašim konvencionalnim FM radijskim sprejemnikom in predvajate Radio Brežice Eu na vašem FM radijskem sprejemniku na prednastavljeni frekvenci oddajnika.

Android uporabniki

Android uporabniki lahko naložite tudi našo aplikacijo Radio Brežice Eu, ki jo prenesete brezplačno v Trgovini Google Play v angleški različici, na naši spletni strani pa v slovenski različici.

Kliknite za prenos Android aplikacije Radio Brežice Eu.
Lastna aplikacija za predvajanje Radia Brežice Eu.

Apple uporabniki (iPhone, iPad, MacOS)

Pri vseh Apple napravah, je poslušanje Radia Brežice Eu še preprostejše, saj je Apple poskrbel, da vse njihove naprave, tako mobilne iOS naprave, kot računalniki z MacOS operacijskimi sistemi, uporabljajo enako aplikacijo za predvajanje glasbe in radijskih postaj, to je Apple Music.

Povezava do radijske postaje Radio Brežice Eu v Apple Music je tu: https://music.apple.com/si/station/radio-brezice-eu/ra.1461207554

Radio Brežice Eu na Apple Music (iPhone, iPad, MacOS)
Radio Brežice Eu v aplikaciji Apple Music (iPhone)

Kaj pa moj telefon, ki ni “pameten” telefon?

Kar nekaj uporabnikov mobilnih telefonov ima še starejše, ne tako “pametne” telefone. To so telefoni, ki nimajo Android, iOS ali Windows operacijskega sistema, pa imajo vseeno nameščen preprost internet brskalnik. Eden takih je tudi Nokia 8110 4G. Da boste izvedeli, če vaš telefon lahko predvaja Radio Brežice Eu, preprosto vpišite url naslov “tunein.com” v internet brskalnik, ko se vam stran odpre, pa v iskalnik vpišite “brezice”. Kliknite na logo Radia Brežice Eu in predvajanje se bo po vsej verjetnosti začelo.

Nokia 8110 s KaiOS zna predvajati Radio Brežice Eu.

Velika verjetnost je, da bo vsaka naprava, ki se poveže v internet in je ena izmed njenih funkcij tudi predvajanje zvoka, omogočala predvajanje Radia Brežice Eu.

Tehnična vprašanja v zvezi s predvajanjem nam lahko pošljete na info@brezice.eu.

Najbolj lokalna radijska postaja na svetu!