Arhivi Kategorije: Oddaje

Ana in Enos Kugler predstavljata pesem Here and now

Uveljavljen brežiški glasbenik Enos Kugler in njegova žena, odlična pevka, glasbenica in profesorica saksofona Ana, predstavljata nanjovejšo Anino pesem “Here and now” v oddaji Glasbene novičke iz Slovenije.

Brigita se je v klepetu dotaknila še vseh dosedaj že izdanih Aninih pesmi, ki jih je na Radiu Brežice Eu sicer že predstavljala v preteklosti, tokrat pa prvič v studiu Radia Brežice Eu, skupaj s soprogom Enosom razkrivata podrobnosti o njunem skupnem ustvarjanju glasbe.

Povezave na Anine pesmi so navedene v YouTube predvajalniku v obliki kartic takrat, ko so omenjene v intervjuju.

Ana predstavlja novo pesem z naslovom “To the stars”

Ana je predstavila svojo novo skladbo z naslovom To the stars, v oddaji Glasbene novičke iz Slovenije, 1. junija 2022, ob 15. uri!

ANA izdaja pod svojim imenom sedaj že četrto pesem po vrsti (oktobra 2021 je bil izdan singel in
hkrati priredba njene, leta 2008 izdane, avtorske pesmi Pink Glasses, decembra pesem What Were
You Thinking, februarja 2022 pa pesem I Got Old v osvežilni in iskrivi country maniri).
Pesem To The Stars prinaša baladno romantično vzdušje, razmišljanje o povezanosti, o tem, kako
lahko ta občutek hitro in neopazno izgine in da ga je moč priklicati tudi nazaj. Če le oba tako želita.

Glasbo in besedilo je napisala Ana Šimenc, aranžma Enos Kugler. Posnel je bobne, klaviature,
spremljevalne vokale in poskrbel za studijski miks. Akustično kitaro je odigral Primož Hudoklin,
bas Anže Lungus Petrović – Dagi, pikolo trobento pa Blaž Avbar.

Ditka predstavlja novo avtorsko pesem “Cold heart”

Kantavtorica Ditka, ki je v slovenskem glasbenem prostoru najbolj prepoznavna po uglasbitvah poezije slovenskih pesnikov, že vseskozi ustvarja tudi avtorske pesmi v angleškem jeziku.

Po nekaj odmevnih uspehih v tujini (UK Songwriting Contest, zmaga na Interntional Singer-Songwriter Festival Sofia, 2019, Unsigned Only USA,…) in preko 40 ustvarjenih avtorskih pesmi v angleškem jeziku, tokrat predstavlja svojo skladbo z naslovom Cold Heart.

Pesem je nastala v sodelovanju z britanskim producentom Stuartom Eppsom, ki je sicer deloval z imeni kot so Elton John, Led Zeppelin, Oasis in drugi. Instrumentalni del skladbe pa je posnela glasbena zasedba iz Nashvilla. Skladba Cold Heart z izjemno čustvenim in močnim sporočilom ter pridihom ameriškega countryja je konec decembra lani že izšla v Angliji in Ameriki ter prejela dobre odzive s strani nekaj glasbenih urednikov.

Vsebina pesmi, ki govori o odnosu, v katerem ena oseba druge ne sprejema in jo brez slabe vesti ponižuje, nakazuje tudi na trenutno situacijo v svetu, kjer je preveč ljudi s »hladnim srcem«, ki uničujejo življenja drugih.Ditka si želi, da bi bila pesem opomnik za vse nas, da si v življenju zaslužimo samo najboljše in pristne odnose v katerih se počutimo varno in sprejeto.

Ditka je sicer pred kratkim ustvarila povsem nove kanale pod imenom Ditka int. (International), kjer deli izključno avtorske pesmi v angleščini, ki jih je ustvarila v zadnjih letih.

Ditkino glasbo z avtorskimi besedili v angleškem jeziku lahko spremljate na:
https://www.ditkaint.com/

Polonca in Klavdija – V dvoje

Polonca in Klavdija na Radiu Brežice Eu predstavljata novo pesem z naslovom “V dvoje” v oddaj Glasbene novičke iz slovenije, ki jo vodi Brigita Šuler.

Naslov pesmi: V DVOJE
Izvajalec: POLONCA & KLAVDIJA
Avtor glasbe: ROK LUNAČEK
Aranžma: KREŠIMIR TOMEC
Avtor besedila: ROK LUNAČEK
Leto: 2022

Tadej Škof ob 20. obletnici Badminton kluba Pišece v oddaji Odgovori na mestu

Po besedah predsednika BK Pišece in trenerja Tadeja Škofa so imeli v letošnjem letu velike načrte s praznovanjem 20-letnice delovanja kluba, a jih bodo morali prilagoditi trenutnim razmeram, kar pomeni, da bo vse dogajanje potekalo brez gledalcev oz. zunanjih obiskovalcev.

V petek, 28. januarja, bodo v telovadnici OŠ Maksa Pleteršnika Pišece ob 13. uri priredili badmintonski dvoboj med Slovenijo in Hrvaško, na katerem bodo za nekaj navijaškega vzdušja poskrbeli domači otroci, ki bodo v šoli izdelovali tudi navijaške rekvizite za ta namen. Pozno popoldne ob 17. uri pa bo v večnamenski dvorani v Pišecah osrednja prireditev – slavnostna akademija ob 20. obletnici BK Pišece, katere častni pokrovitelj bo predsednik DZ Igor Zorčič, ki je tudi že potrdil svoj prihod. Na prireditvi bodo med drugim podelili priznanja in zahvale vsem zaslužnim članom in podpornikom kluba. Naslednji dan, v soboto, 29. januarja, bo v dveh športnih dvoranah v Brežicah (večnamenski in Gimnazije Brežice) od 9. ure dalje potekal jubilejni 10. turnir bratstva in enotnosti v badmintonu, ki je del ADA badminton lige. »Gre za največji badmintonski enodnevni turnir v jugovzhodnem delu Evrope in na to smo še posebej ponosni. Letos je častno pokroviteljstvo turnirja prevzel celo predsednik države Borut Pahor,« je poudaril Škof in dodal, da tradicionalnega druženja po koncu turnirja tokrat ne bo. Le-to bodo prihranili za poletje, ko imajo namen v dneh okoli praznika KS Pišece (7. julij) izvesti zabavno-družabni del z nastopajočimi glasbeniki (Nika Zorjan, Miran Rudan, Fredi Miler, Gorenjski kvintet) in povezovanjem Tilna Artača. Takrat bodo v avli domače šole odprli tudi fotografsko razstavo in predstavili publikacijo o dveh desetletjih badmintona v Pišecah. Čez leto bodo organizirali tudi ekshibicijske tekme z domačimi in tujimi igralci badmintona.

Ana predstavlja pesem What were you thinking

Tokrat je Ana predstavila svojo novo skladbo What were you thinking, v oddaji Glasbene novičke iz Slovenije! Predvajano v soboto 4. decembra ob 11. uri na https://radio.brezice.eu

Ana – “What were you thinking”

ANA je oktobra letos izdala prvi singel Pink Glasses (country predelavo svoje stare pesmi, ki jo je napisala za svoj jazz kvartet), sedaj pa je tu nova pesem What Were You Thinking. Glasbo in besedilo je napisala Ana Šimenc, aranžma je delo Enosa Kuglerja. Le-ta se tudi na tej pesmi predstavi kot basist, klaviaturist, bobnar in producent. Kitarist na posnetku je Žiga Stanonik. Osrednja tema Aninih pesmi je ljubezen. V Pink glasses je to tista, od katere nam v želodcu plešejo metuljčki, tista, s katero lahko premikamo gore in vsakemu mimoidočemu le z nasmehom in pogledom polepšamo dan. Pesem What Were You Thinking pa je ljubezen, ki je tu večno. Vbolezni in zdravju, v sreči in nesreči. In nikoli ne odide.

Odgovori na mestu – Župan Ivan Molan

V studiu Radia Brežice Eu je župan občine Brežice, g. Ivan Molan, odgovarjal na vprašanja, povezana z minulimi, aktualnimi in prihodnjimi projekti v občini Brežice.

Z županom Občine Brežice se se je pogovarjala Anja Urek. Oddaji ste poslušalci lahko prisluhnili v sredo 3. novembra ob 10:10.

Produkcija oddaje: Radio Brežice Eu, november 2021.