Slavnostna podelitev štipendij Občine Sevnica

Avtor tega prispevka je ePosavje.com. Vabljeni k branju ePosavje.com »

Sledila je predstavitev občinskih štipendij skozi pogovor s štirimi posamezniki, ki so štipendijo Občine Sevnica prejemali v preteklosti oziroma jo še prejemajo. Nadarjena glasbenika Sara Praznik in Jeromej Kostajnšek sta opisala, kako je študirati v tujini. Oba sta še študenta, hkrati pa postajata vse bolj aktivna in prepoznana v domačem okolju, Sara kot odlična solistka, Jeromej pa kot dirigent novoustanovljenega Big Band Sevnica. Oba si po končanem študiju želita zaposlitve v sevniški občini.  Franci Kozinc, ki je občinsko štipendijo prejemal pred tridesetimi leti, je na kratko opisal svoje sodelovanje z domačim podjetjem Tanin, ko je bil sam mlad prevzemnik kmetije in poudaril, da je priložnosti za sodelovanje in karierno rast v domačem okolju veliko. Kristjan Prah, ki je štipendijo za deficitarna poklica gastronom hotelir in gastronomski tehnik prejemal pred nekaj leti, nato pa se s pridobljeno izobrazbo uspešno zaposlil v lokalnem okolju, je poudaril, da se je odločil prav, saj je z izobraževanjem sledil svojim ciljem, danes pa dela na področju, ki ga izjemno veseli.

V sklepnem delu dogodka je župan prejemnikom štipendij predal pogodbe, s tem pa simbolno štipendije tudi podelil. Dogodek so s kulturnim programom zaokrožili Sara Praznik, Jeromej Kostajnšek in Aleš Štricelj. Občina Sevnica želi vsem prejemnikom štipendij uspešno nadaljevanje izobraževanja.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.