Microsoft bo podražil igralni konzoli Xbox Series X|S

Avtor tega prispevka je Računalniške novice. Vabljeni k branju Računalniške novice »

Podjetje Sony je konec avgusta lasni priljubljeni igralni konzoli PlayStation 5 občutno zvišal maloprodajno ceno. Cena vstopne različice igralne konzole PlayStation 5 Digital Edition se je povišala iz 399,99 evrov na  449,99 evrov. Cena zmoglvejše različice PlayStation 5 pa se je povišala iz 499,99 evrov na 549,99 evrov.

Podražitev igralne konzole PlayStation 5 podjetje Sony upravičuje z dražitvijo elektronskih komponent. Glavni razlog za to so seveda podražitve cene energije in primarnih surovin. Čeprav se je cena igralne konzole PlayStation 5 povišala za kar 50 evrov, te gredo še vedno odlično v prodajo. Zato ne preseneča , da se bo za podražitev novih igralnih konzol kmalu odločilo tudi podjetje Microsoft.

Podjetje Microsoft bo igralni konzoli Xbox Series X in Xbox Series S najprej podražil na Japonske. Podražitev je bila najavljena za 17. februar. Tudi Microsoft za podražitve njegovih igralnih konzol krivi podražitve cene energije in primarnih surovin. Na Japonskem se bo cena igralne konzole Xbox Series X povišala iz preračunanih 389 evrov na preračunanih 425 evrov. Cenejša igralna konzola Xbox Series S pa se bo iz preračunanih 228 evrov podražila na preračunanih 268 evrov. Konzoli se bodo torej v povprečju podražili za preračunanih 37 evrov.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.