Arhivi Kategorije: Črna kronika

Cardiff od Nantesa zaradi pokojnega Emiliana Sale zahteva kar 120 milijonov

Avtor tega prispevka je 24ur.com. Vabljeni k branju 24ur.com »

Tragična zgodba Emiliana Sale, ki je januarja 2019 umrl v letalski nesreči, ko je iz Nantesa letel v Cardiff na podpis pogodbe z novim klubom, je dobila novo poglavje. Potem ko so morali Valižani Francozom po več letih sodišča plačati dogovorjeno odškodnino, so pri Cardiffu vložili tožbo zoper francoskega prvoligaša. Na podlagi izračunov umetne inteligence trdijo, da bi imeli z argentinskim napadalcem več kot polovično možnost za obstanek v Premier League. Zato od kluba z zahoda Francije zahtevajo kar 120 milijonov evrov.

Emiliano Sala je za Nantes na 133 tekmah dosegel 48 golov.
Emiliano Sala je za Nantes na 133 tekmah dosegel 48 golov. FOTO: Uefa
icon-expand

Spomnimo, 19. januarja sta se Nantes in Cardiff City dogovorila za prestop Emiliana Sale za okoli 17 milijonov evrov, kar je za Valižane predstavljal klubski rekord. Dva dneva pozneje je argentinski napadalec odletel iz Francije na Otok, a je njegovo letalo strmoglavilo v Rokavskem prelivu. 

Cardiff se je dolgo skušal izogniti plačilu dogovorjene odškodnine, a je FIFA lansko poletje po dolgih letih sodnih procesov presodila, da bodo morali Valižani plačati celotno odškodnino. 

Možnosti za obstanek Cardiffa so izračunali s pomočjo statistike “pričakovanih zadetkov” (xG) Emiliana Sale.

S tem pa se pri Cardiffu očitno ne mislijo kar tako sprijazniti. Na podlagi umetne inteligence so izračunali, da bi imeli z morebitnimi goli argentinskega napadalca 54-odstotno možnost za obstanek v Premier League, kar jim v sezoni 2018/2019 ni uspelo. Bili so 18., za obstanek sta jim zmanjkali dve točki.

icon-food-cookie

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Strokovnjak za športne finance Maurice Nussenbaum, ki so ga najeli pri Cardiffu, je dodatno izračunal, da je klub z izpadom iz angleške elite in posledično izgubo ugleda izgubil vsaj 120 milijonov evrov, kar si v prestolnici Walesa sedaj želijo povrniti. 

L’Equipe dodaja, da so se pri Nantesu že odzvali na milo rečeno čudno obtožbo in tudi sami odšli na sodišče, kjer Valižanom očitajo moralno škodo in zanje zahtevajo finančno kazen. 

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.

Mati umrlega otroka pri Preboldu se o krivdi ni želela izjasniti

Avtor tega prispevka je 24ur.com. Vabljeni k branju 24ur.com »

Kot je ponovil tožilec Jošt Jeseničnik, materi umrlega otroka in njenemu partnerju očita štiri kazniva dejanja, in sicer povzročitev smrti iz malomarnosti, zanemarjanje mladoletnih oseb, surovo ravnanje ter promet s prepovedanimi drogami, ki naj bi jih obtožena prodajala tako mladoletni osebi kot tudi osebam, ki so bile v procesu odvajanja.

Tožilec je predlagal izključitev javnosti iz dela sojenja zaradi zaščite dobrega imena in časti oškodovane mladoletne osebe, kar je sodnica sprejela. Zagovornik obtožene Andrej Kac pa je predlagal obširno izključitev javnosti iz kazenskega postopka zaradi zaščite interesov mladoletnih oseb, a je sodnica tokrat to zavrnila oz. bo o tem v nadaljevanju odločal petčlanski sodni senat.

Tudi tožilec je nasprotoval temu predlogu, saj meni, da je bila javnost že seznanjena z očitki iz obtožnice.

Glede lanskega dogodka pri Preboldu je tožilec dejal, da je bil otrok več ur v pregretem vozilu in ob tem privezan v otroškem sedežu. Posledično je prišlo do odpovedi tako možganov kot srca in je otrok umrl.

Ocenil je tudi, da je otrok živel v neprimernih razmerah, saj so bile v hiši prepovedane droge, do katerih je imel dostop. Po tožilčevih besedah je otrok očitno droge tudi deloma zaužil, saj so bile na dan njegove smrti v njegovi krvi najdene sledi metadona in še ene prepovedane sintetične droge. Dodal je, da je imel otrok zanemarjeno zobovje in je bil ogrožen njegov zdrav razvoj.

Mama umrlega otroka ni izrazila pripravljenosti priznanja krivde

Obtožena je dejala, da razume obtožnico, vendar ni izrazila pripravljenosti priznanja krivde. Njen zagovornik pa je v pisni obliki predsednici senata vročil 11 dokaznih predlogov. Med drugim je predlagal postavitev izvedenca toksikološke stroke glede ugotovitve količine zaužite prepovedane droge. Predlagal je postavitev psihiatričnega izvedenca, ki bo ugotovil interakcijo med jemanjem drog in določenih zdravil in ali je to vplivalo na prištevnost obtoženke.

Prav tako je predlagal neposredno zaslišanje prič in pridobitev posnetkov nadzornih kamer, ki so posnele vozilo, v katerem je umrl otrok. Kot je povedal, obtoženka sumi, da je bil avto vmes prestavljen. “Če je bil avto prestavljen, ko je bil v njem še otrok, potem to odpira cel spekter presoje, kaj se je dejansko dogajalo v tistem tragičnem dogodku,” je dejal Kac.

Zahteva postavitev izvedenca dentalne medicine glede stanja zobovja otroka, od centra za socialno delo pa Kac pričakuje odgovor na vprašanje, ali je zaznal, da bi bila obtoženka, ki ima še tri mladoletne otroke, neskrbna mati.

Še ne dve leti star deček je 20. junija lani umrl zaradi dolgotrajne izpostavljenosti vročini. Neuradno naj bi bil otrok v vozilu najmanj dve uri. Kljub hitremu posredovanju mimoidočega, nudenju prve pomoči ter pomoči prostovoljnih gasilcev iz Prebolda in Sv. Lovrenca ter aktiviranju helikopterja Slovenske vojske iz Maribora je otrok umrl na kraju dogodka.

V preteklosti je Policija mamo in njenega partnerja že obravnavala. Enega od njiju so obravnavali zaradi več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter tudi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Drugega pa so obravnavali zaradi suma storitve premoženjskega kaznivega dejanja.

Obema osumljencema je celjska policija odvzela telesne tekočine zaradi preverjanja, ali sta bila med dogodkom pod vplivom prepovedanih drog. Za povzročitev smrti iz malomarnosti je zagrožena zaporna kazen od pol leta do petih letih, za zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje pa do treh let zapora.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.

Pijan izgubil oblast nad vozilom in trčil v ograjo

Avtor tega prispevka je 24ur.com. Vabljeni k branju 24ur.com »

Nekaj pred 23. uro se je zgodila prometna nesreča v Gornjem Lenartu na območju PP Brežice, so sporočili policisti. Opravili so ogled in ugotovili, da je 49-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo.

Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,84 miligramov alkohola (1,7 g/kg). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog. 

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.

Ste tudi vi prejeli lažno sporočilo o kazenskem pregonu?

Avtor tega prispevka je 24ur.com. Vabljeni k branju 24ur.com »

Znova se pojavljajo lažna elektronska sporočila, v katerih naj bi Policija prejemnike pozivala, da se javijo Policiji in kliknejo na prilogo v priponki. Kot poudarjajo na PU Kranj, gre za lažna sporočila. Pri tem opozarjajo, da nikakor ne odpirajte prilog, nikomur ne dajajte osebnih ali bančnih podatkov, nikomur ne plačujte, sporočilo pa čim prej izbrišite.  

Slovensko različico lažnih obvestil so prvič zasledili maja 2022. Vsake toliko se pojavi nova variacija sporočil, ki se od prejšnjih običajno razlikuje v grafični podobi dopisa in imenu podpisnika – vsakič se goljufi potrudijo in poiščejo ime aktualnega generalnega direktorja Policije, pojasnjujejo na spletni strani Varni na internetu. 

Taka elektronska sporočila so poslana na veliko število naključnih naslovov. Cilj goljufov je najti nekaj posameznikov, ki jih bodo navedbe dovolj prestrašile, da bodo sporočilo vzeli za legitimno in odgovorili nanj, čeprav so vse navedbe povsem izmišljene, sporočilo pa se lahko obravnava kot vsako drugo neželeno pošto (spam).

Zadeva sporočil je običajno “Sodni poziv”, “Pritožba”, “Kazniva dejanja” ipd. Vsebujejo grafične elemente različnih organov pregona (Slovenska policija, Europol, tožilstvo, …) ter opozorilo, da je potrebno prebrati priloženi dokument, ki je običajno slikovna ali pdf datoteka. V podpisu se nahaja ime osebe iz vodstva Policije, vsebina pa so izmišljene navedbe o pregonu zaradi različnih kaznivih dejanj, ki naj bi jih storili. Če se ne bi odzvali v zastavljenem roku, grozijo s sprožitvijo kazenskega pregona ter izpostavitve v javnosti. 

In če goljufom odgovorimo na obtožbe? Scenarij je v nadaljevanju precej pričakovan: goljufi v novem sporočilu ponovijo svoje grožnje in opozorila o sodnem pregonu, vendar pa nam tokrat ponudijo možnost rešitve situacije s plačilom globe, s čimer naj bi se sodni postopki proti nam v celoti ustavili. Znesek globe znaša od nekaj sto do nekaj tisoč evrov. Če nismo pripravljen plačati, v naslednjih dneh pošljejo še nekaj dodatnih grozilnih sporočil.

Kako moram ukrepati, če prejmem tako sporočilo?

Ne odpirajte priponk in ne klikajte na morebitne povezave v njih. Ne odgovarjajte na elektronsko pošto in ne vzpostavljajte stika z goljufi ter ne nakazujte denarja. Elektronsko sporočilo označite kot vsiljeno pošto oziroma ga preprosto izbrišite.

Kaj se zgodi, če odgovorimo na tovrstno sporočilo?

Goljufi bodo ponovili svoje grožnje in opozorila o sodnem pregonu, a nam bodo tokrat ponudili možnost rešitve situacije s plačilom globe, s čimer pa se zadeva ne zaključi.

Kako naj ukrepam, če sem že nakazal denar?

Če ste že nakazali denar in šele kasneje ugotovili, da gre za prevaro, takoj kontaktirajte svojo banko in podajte reklamacijo. Oškodovanje prijavite na Policijo.

Ali moram tako lažno sporočilo prijaviti na SI-CERT?

Ne, tovrstnih sporočil ni potrebno prijavljati na SI-CERT.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.

Voznik tovornjaka pod vplivom kokaina

Avtor tega prispevka je 24ur.com. Vabljeni k branju 24ur.com »

Policisti Postaje prometne policije Celje so v ponedeljek dopoldne na avtocesti opazili voznika tovornega vozila, ki je zelo nezanesljivo vozil, zato so na počivališču Lopata z njim izvedli postopek. Najprej so mu ponudili preizkus z alkotestom, ki pa je bil negativen. Nato so naredili še hitri test na droge in ta je pokazal, da je za volan sedel pod vplivom kokaina. Strokovni pregled je voznik odklonil, je sporočila predstavnica PU Celje Milena Trbulin

Vozniku so policisti  začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Na Okrajno sodišče v Celju pa podali obdolžilni predlog. Za omenjeni prekršek je predvidena globa  v višini 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

“Prepovedane droge, podobno kot alkohol, bistveno poslabšajo zmožnost voznika za varno udeležbo v prometu. Vožnja pod vplivom kokaina pri voznikih vzbuja pretirano samozavest, njihovo vedenje pa je nepredvidljivo, kar je na avtocesti, kjer so hitrosti visoke, gostota prometa pa velika, še posebej nevarno,” je ob tem poudarila Trbulinova. 

Voznik, ki je prevoze opravljal za samostojnega podjetnika, pa ni vozil le pod vplivom prepovedane droge, pač pa je imel v digitalnem tahografu vstavljeno kartico, ki je potekla že februarja letos. Policisti so mu zaradi tega prekrška izrekli še 2000 evrov globe, zoper samostojnega podjetnika pa sledi hitri postopek z izdajo odločbe v znesku 4000 evrov.
 

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.

Trčila vojaška helikopterja, umrlo deset ljudi

Avtor tega prispevka je 24ur.com. Vabljeni k branju 24ur.com »

Nesreča, v kateri je umrlo deset ljudi, se je zgodila v bazi malezijske mornarice Lumut 160 kilometrov severozahodno od prestolnice Kuala Lumpur – okoli 9.30 po lokalnem času, piše SkyNews. 

V nesreči sta bila udeležena helikopter AW139 s sedmimi člani posadke in helikopter Fennec s tremi člani posadke. Helikopterja sta trčila med vajami za parado malezijske kraljeve mornarice.  “Potrjeno je bilo, da so vse žrtve umrle na kraju dogodka, trupla so poslali v vojaško bolnišnico Lumut Base na postopek identifikacije,” je v izjavi po nesreči zapisala mornarica. Vse žrtve nesreče so bile mlajše od 40 let. Kot so sporočili, bodo ustanovili preiskovalno komisijo, ki bo ugotovila natančen vzrok incidenta. Lokalni mediji so poročali, da je eden izmed helikopterjev strmoglavil na športni kompleks v vojaškem oporišču. 

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.

Pogrešana je 56-letna Mojca Fartek

Avtor tega prispevka je 24ur.com. Vabljeni k branju 24ur.com »

Mojca Fartek iz Retenj je visoka okoli 165 centimetrov, ovalnega obraza in svetlih las do ramen. Ko je odšla od doma, je bila oblečena v črne hlače in rdečo bundo, obuta pa je bila v črne čevlje. 

Z do sedaj izvedenimi aktivnostmi, tržiškim policistom še ni uspelo najti pogrešane, zato javnost naprošajo za informacije.

Vsakogar, ki bi jo videl ali karkoli vedel o pogrešani, prosijo, da se oglasijo ali podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo oziroma na Policijsko postajo Tržič, telefonsko številko 04 598 29 00 ali na interventno številko 113 oziroma na anonimni telefon policije 080 1200.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.

‘Ime ji je bilo Saly. Imela je pet let’

Avtor tega prispevka je 24ur.com. Vabljeni k branju 24ur.com »

Pol leta po napadu Hamasa na Izrael je odjeknila novica, da je odstopil vodja vojaške obveščevalne službe Aman, generalmajor Aharon Haliva. Odstop je utemeljil z neuspešnim odzivom na napad. “Obveščevalna služba pod mojim poveljstvom ni bila kos nalogi, ki ji je bila zaupana,” je zapisal v odstopnem pismu. Njegov korak bo po mnenju političnih analitikov močno povečal pritisk na premierja Benjamina Netanjahuja, naj sledi zgledu. 

Medtem so oblasti v Gazi sporočile, da so izraelski napadi terjali že več kot 34 tisoč življenj, pri čemer tistih, ki jih še niso našli med ruševinami, sploh ne štejejo. Med umrlimi je več kot 14.500 otrok in 9500 žensk. Število ranjenih je medtem preseglo 77 tisoč. Vse to na območju, kjer živi približno toliko ljudi kot v Sloveniji. 

Zadnja tarča nenehnih napadov je bil Han Junis, več kot 600 let staro mesto, kjer je pred izraelsko ofenzivo živelo 200 tisoč ljudi. Izraelska vojska se je v začetku tega meseca od tam sicer umaknila, za sabo pa pustila ruševine. Med drugim so povsem razdejali kompleks bolnišnice Naser. Tam se nadaljuje izkopavanje trupel iz enega od najmanj treh množičnih grobišč, ki so jih odkrili po umiku vojske. Našli so jih že 283. 

“Menimo, da bomo v tem množičnem grobišču v naslednjih dneh našli še okoli 200 trupel, nato bomo začeli preiskovati naslednji dve grobišči,” je napovedal vodja medijskega urada vlade v Gazi, ki jo vodi Hamas. Izrael je obtožil, da je izvajal usmrtitve in da poskuša to prikriti, kar so oblasti v Tel Avivu že zanikale. 

Grobišče se je sicer pojavilo v času obleganja bolnišnice, ko Palestinci do območja niso imeli dostopa, je poročala Al Jazeera. 

Netanjahu napovedal okrepitev pritiska na Hamas

Netanjahu je včeraj dejal, da bo Izrael v prihodnjih dneh povečal vojaški in politični pritisk na Hamas, da bi zagotovili izpustitev zajetih talcev v Gazi. “V prihodnjih dneh bomo povečali vojaški in politični pritisk na Hamas, ker je to edini način, da osvobodimo naše talce,” je dejal Netanjahu v video izjavi na predvečer judovskega praznika pasha. Hkrati je zagrozil, da bodo Hamasu zadali nove boleče udarce, pri čemer podrobnosti ni navedel.

Netanjahu je mednarodnim opozorilom navkljub večkrat zatrdil, da bo izraelska vojska začela ofenzivo na Rafo na jugu območja Gaze, kamor se je zateklo približno 1,5 milijona ljudi, večinoma notranje razseljenih iz ostalih delov uničene palestinske enklave. 

Petletna Saly in žalostna mednarodna nagrada

V znamenju žalostnih podob iz Gaze je minuli teden minila tudi podelitev nagrad za najboljšo fotografijo na priznanem mednarodnem tekmovanju World Press Photo Award. Zmagal je Reutersov fotoreporter Mohamed Salem, ki poroča z območja Gaze. Nagrado mu je prinesla oktobra posneta fotografija 36-letne Inas Abu Maamar, ki pestuje v belo odejo zavito truplo petletne nečakinje. Umrla je skupaj z mamo in sestro, ko je izraelski izstrelek zadel njihov dom v Han Junisu. 

Zdaj pa je družbena omrežja obkrožila tudi njena fotografija iz srečnejših časov. “Ime ji je bilo Saly. Pet let je bila stara,” sporočajo ob tem. 

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.

Hitri tokovi naraslih rek nosijo avtomobile in rušijo mostove

Avtor tega prispevka je 24ur.com. Vabljeni k branju 24ur.com »

Močno deževje je v najbolj gosto naseljeni provinci na Kitajskem povzročilo obsežne poplave. V provinci Guanžong je bilo po večdnevnem deževju evakuiranih 110.000 ljudi, umrli so štirje, deset ljudi pa še vedno pogrešajo.

Posnetki in fotografije, ki so preplavili splet prikazujejo razsežnosti poplav v kitajski provinci Guanžong. Več velikih rek je namreč prestopilo bregove, nevarne ravni vode pa pozorno spremljajo kitajske oblasti. Kot poroča BBC je bilo evakuiranih najmanj 110.000 ljudi, približno 25.800 pa jih je bilo nastanjenih v zavetiščih. 

Velik del province Guanžong je del nizko ležeče delte reke Pearl, provinca pa je tudi glavna proizvodna baza v državi in ena najgosteje poseljenih regij. Samo v Guanžongu živi 127 milijonov ljudi. Med najbolj prizadetimi območji so prestolnica province Guanžong in manjši mesti Šaoguan in Hejuan. Na fotografijah in posnetkih, ki so se pojavili na spletu, je razvidno, kako hitri tokovi naraslih rek nosijo avtomobile in rušijo mostove. 

icon-food-cookie

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot poroča BBC naj bi gladina reke Pearl v severnem Guangdongu v ponedeljek dosegla višek, ki se zgodi enkrat na 100 let. V celotni pokrajini je konec tedna brez elektrike ostalo 1,16 milijona gospodinjstev. Na mednarodnem letališču Baijun v mestu Guanžhou so bili zaradi nenehnega dežja odpovedani in prestavljeni leti, v treh mestih pa so bile zaprte tudi šole. Kitajske oblasti ocenjujejo neposredno gospodarsko škodo na skoraj 18,6 milijonov evrov. 

Poplave v kitajski provinci Guangdong
Poplave v kitajski provinci Guangdong
FOTO: Profimedia
icon-expand

Kitajske meteorološke oblasti so opozorile, da se bo močno deževje v Guanžongu in na obalnih območjih sosednjega Fujiana nadaljevalo vsaj do torka. V drugih delih države, vključno s Pekingom, pa se pričakuje zmerno do močno deževje.

Julija lani so kitajsko prestolnico Peking in okoliške province, zajeli močno deževje in poplave, potem ko je v državo prizadelo več tajfunov s Tihega oceana. Takrat je v Pekingu padla največja količina padavin v zadnjih 140 letih. 

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.

Ste videli 69-letno Ivanko Bobek iz Celja?

Avtor tega prispevka je 24ur.com. Vabljeni k branju 24ur.com »

S Policijske uprave Celje so sporočili, da so bili danes obveščeni o izginotju Ivanke Bobek. To so nazadnje opazili minuli petek v centru Celja.

Vse, ki so pogrešano opazili, ali vedo, kje bi lahko bila, Policija prosi za informacije. Pokličete jih lahko na telefonsko številko PP Celje 03 54 26 400, na številko 113 ali pa na anonimno številko 080 12 00.  

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.