Arhivi Kategorije: Lokalno.si

DL: Ponosna posavska poslanka

Avtor tega prispevka je Lokalno.si. Vabljeni k branju Lokalno.si »

16.6.2024 | 15:15

Med ponosnimi starši letošnjih maturantov je tudi posavska poslanka Nataša Avšič Bogovič, saj je njen mlajši sin Tevž, ki je bil dolga leta rokometaš ekipe RK Dobova, letošnji maturant Gimnazije Brežice. Večer elegance in mnogih talentov je bil v ponos staršem in profesorjem, maturanti in maturantke pa bodo že jeseni ubrali nove študijske poti.

»Težko je z besedami opisati občutke sreče, ponosa in zadovoljstva nad celotnim večerom in obdobjem, ki se izteka. Na Tevža sem zelo ponosna, saj se je izkazal na šolskem in športnem področju, čeprav rokometa, ki je nekakšna družinska ljubezen, od januarja ne trenira več, pač pa je zdaj bolj dejaven v fitnesu. Ta maturantski večer nama je z možem vendarle omogočil občutke, ki jih s starejšim sinom Jašo nisva mogla doživeti, saj je zaradi pandemije njegov maturantski ples leta 2021 odpadel,« nam je zaupala Nataša. Njen drugorojenec bo študij nadaljeval na Pravni fakulteti v Ljubljani, medtem ko Jaša že pridno končuje študij na Fakulteti za ekonomijo in informatiko Univerze v Novem mestu.

Članek je bil objavljen v aprilski tiskani številki Dolenjskega lista

R. M.

Pozabljeno geslo

Registracija

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.

Ekošola: Med zmagovalci Metličani in Kočevci

Avtor tega prispevka je Lokalno.si. Vabljeni k branju Lokalno.si »

16.6.2024 | 09:30

V SiTi Teatru v Ljubljani se je s podelitvijo nagrad zaključil letošnji ozaveščevalni projekt Misija: Zeleni koraki, ki spodbuja zeleni promet in bolj trajnostne potovalne navade. – V projektnih dejavnostih je letos sodelovalo 1.300, v osmih letih pa skupno več kot 15.000 otrok, učencev, dijakov in študentov. – S podporo mentorjev pripravljajo likovne in grafične izdelke, skulpture, makete, plakate, predstavitve, literarna dela, video prispevke, organizirajo delavnice, predavanja strokovnjakov, v projektne dejavnosti vsako leto bolj pogosto vključujejo tudi starše in lokalno skupnost. – Letošnji izdelki so na ogled do 7. julija 2024 v BTC Cityju Ljubljana v kleti hale A.

Skupinska fotografija

Z izbiro prevoznega sredstva vplivamo na naše okolje, zdravje in kakovost življenja – to je glavno sporočilo izobraževalno-ozaveščevalnega projekta, ki sta ga pred osmimi leti prvič organizirala program Ekošola in družba BTC. V njem otroci, učenci, dijaki in študentje proučujejo različne načine in oblike prevoza, predlagajo, kako preusmeriti promet na bolj trajnostne in okolju prijazne oblike prevoza ter poskušajo spreminjati lastne potovalne navade med šolskim letom in med počitnicami.

Mag. Gregor Cerar, nacionalni koordinator programa Ekošola: »Pri mlajših skupinah je večji poudarek na proučevanje lokalnega okolja, kako se je mogoče prevažati v domačem kraju, do vrtca in šole, raziskujejo, ali imajo urejene poti za hojo ali kolesarjenje in ali imajo na voljo javni prevoz. Starejše skupine poleg uporabe javnega prevoza spodbujamo, da iščejo čim bolj trajnostne potovalne rešitve za njihove individualne potrebe. Tisti, ki v projektu sodelujejo več let, raziskujejo ogljični odtis prometa ter alternativne načine, kot so skupni prevozi, izposoja, souporaba itd. Vse bolj pogosto v dejavnosti vključujejo tudi starše. To je tudi dolgoročna ambicija: da je zeleni promet del vsakdanjega življenjskega sloga.«

»Promet in potovanja so del sodobnega načina življenja, obenem predstavljajo eno največjih obremenitev za okolje. Zato je naslavljanje izzivov trajnostne mobilnosti ter iskanje in uvajanje alternativ toliko bolj pomembno. Projektomogoča mladim, da so kritični in kreativni obenem, predvsem pa usmerjeni v iskanje rešitev. Verjamemo, da na tak način prispeva k premikom za bolj trajnostno življenje, kar na več področjih podpiramo in izvajamo v družbi BTC,« poudarja Miha Mermal, izvršni direktor za področje marketinga in trajnostnega razvoja družbe BTC.

Vsako leto v sklopu projekta organizirajo nagradni natečaj, s katerim partnerja nagradita najbolj ustvarjalne, celovite in domišljene projektne dejavnosti in izdelke na temo trajnostne mobilnosti in povezanih tem.

Zmagovalci projekta Misija: Zeleni koraki 2023/2024 po kategorijah z mentorji

Vrtci

1. Vrtec Beltinci-enota Sonček Damjana Šinko

2. Vrtec Kidričevo Suzana Žnider

Vrtec Anice Černejeve Martina Medenjak

Otroški vrtec Metlika Vilma Štraus

3. Vrtec pri OŠ Sveti Tomaž Mateja Vajda

Vrtec Slo. Bistrica-enota Makole Majda Drosk, Katarina Dacinger, Špela Pušaver, Ana Jereb, Mateja Planinc, Jasmina Kidrič, Kristina Plankl, Marija Orešič

1. triada OŠ

1. OŠ Livada Ljubljana Klavdija Selčan

2. OŠ II Murska Sobota Simona Marinič

3. OŠ Draga Kobala Maribor, POŠ Brezje Milenka Kocbek Kranjc, Maja Rajh, Aleš Požgan, Mateja Rubin

OŠ Oskarja Kovačiča Katarina Tiršek

2. in 3. triada OŠ

1. OŠ Notranjski odred Cerknica Nina Mišič

2. OŠ Dravlje Barbara Eržen

3. OŠ Vransko-Tabor Nataša Pečovnik

OŠ Antona Žnideršiča Ilirska Bistrica Karla Đurković

Šole s prilagojenim programom

1. OŠ Jela Janežiča Urša Brenkuš

2. CUDV Radovljica Metka Šinigoj

3. OŠ Glazija Celje Martina Sevšek

SŠ in fakultete

1. Gimnazija in srednja šola Kočevje Andreja Devjak

2. Pedagoška fakulteta Ljubljana Martina Erjavšek

3. Gimnazija Litija Maria Primožič

Ekošola

Pozabljeno geslo

Registracija

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.

54. občinsko tekmovanje ”Kaj veš o prometu”

Avtor tega prispevka je Lokalno.si. Vabljeni k branju Lokalno.si »

16.6.2024 | 09:00

V torek, 28. maja, je v Sevnici potekalo 54. občinsko tekmovanje ”Kaj veš o prometu”. Tekmovanje vsakoletno organizirata Občina Sevnica in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Sevnica v sodelovanju z osnovnimi šolami, Policijsko postajo Sevnica ter Avtošolo Prah Sevnica.

Namen tekmovanja je mlade kolesarje spodbuditi k učenju prometnih pravil, razvijanju spretnosti in pravilne vožnje v prometu. Zmagovalec občinskega kvalifikacijskega tekmovanja tradicionalno predstavlja sevniško občino na državnem tekmovanju, ki pa letos zaradi objektivnih razlogov, kot so sporočili iz Agencije za varnost prometa, ne bo izvedeno.

Učenke in učence sta uvodoma pozdravila župan Srečko Ocvirk in pomočnica ravnatelja Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica Vita Krapež ter vsem zaželela uspešno vožnjo.

Na letošnjem tekmovanju je sodelovalo 36 učencev. Zmagovalec 54. občinskega tekmovanja Kaj veš o prometu je bil Aljaž Rutar in Osnovne šole Krmelj, 2. mesto je zasedel Žan Špec iz Osnovne šole Blanca, 3. mesto pa Jakob Bec iz Osnovne šole Milana Majcna Šentjanž. Po skupinskem seštevku točk se je na prvo mesto uvrstila Osnovna šola Krmelj. Drugo mesto je zasedla Osnovna šola Milana Majcna Šentjanž, tretje pa Osnovna šola Blanca. Na tekmovanju je sodelovala tudi Osnovna šola Boštanj.

Varno kolesarjenje povečuje splošno varnost v cestnem prometu. Mladi kolesarji so na tekmovanju pokazali odlično znanje in praktične spretnosti. S pravilno vožnjo po Sevnici so bili dober zgled vsem udeležencem v prometu.  

Občinska uprava Občine Sevnica

Pozabljeno geslo

Registracija

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.

Slovenska bakla v občini Brežice – poletela s helikopterjem in odpotovala na najdaljšo traso doslej

Avtor tega prispevka je Lokalno.si. Vabljeni k branju Lokalno.si »

14.6.2024 | 11:00

V četrtek, 13. junija, smo v občini Brežice gostili Slovensko baklo, ki že od 17. aprila potuje po Sloveniji.

Slovenska bakla v občini Brežice - poletela s helikopterjem in odpotovala na najdaljšo traso doslej

Slovenska plamenica je v našo občino prispela z vojaškim helikopterjem iz smeri Kostanjevica na Krki. Baklo je predstavnikom Vojašnice Jerneja Molana Cerklje ob Krki predal naš zlati olimpijec Primož Kozmus. Bakla je po obisku vojašnice najprej prispela do OŠ Cerklje ob Krki, kjer so jo navdušeno sprejeli tamkajšnji učenci in učitelji. Nato se je s pomočjo kolesarjev in motokrosista Alexa Novaka prebila do starega mostu preko Krke in Save, pot pa nadaljevala do brežiškega gradu, kamor jo je ponesel olimpijec Jure Rovan.

Po obisku veličastne viteške dvorane so jo člani različnih lokalnih športnih društev in osnovnih ter srednjih šol ponesli mimo vodovodnega stolpa na prenovljeni atletski stadion Brežice, kjer je potekala osrednja prireditev. Plamenico je na stadion prinesla atletinja Leja Glojnarič (Parašportnica leta 2023 in dvakratna olimpijska prvakinja na Olimpijadi gluhih), nato je krog s Slovensko baklo opravil tudi župan Ivan Molan, pa predstavniki različnih klubov, društev, šol in organizacij. Zadnji krog je pripadel Niki Glojnarič, ki se bori za nastop na OI v Parizu.

Na prireditvi so sodelovali predstavniki naslednjih društev in organizacij: Vojašnica Jerneja Molana Cerklje ob Krki, OŠ Cerklje ob Krki, Kolesarsko društvo Brežice, AMD Brežice, OŠ Brežice, Kajak kanu klub Čatež, Fight club Shony, NK Brežice 1919, Gimnazija Brežice, ŽNK Posavje, NTK Dobova, Rokometni klub Brežice, RK Dobova, Badminton Klub Pišece, Karate klub Brežice, KRG Ritem, OŠ Globoko, Sic Brežice, Atletski klub Brežice, Občina Brežice, VDC Brežice, Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, Šola zdravja Brežice, Plesno društvo Imani, DBV Katana, Viva klub Brežice, Nippon klub, Košarkarski klub Brežice, Teniški klub Brežice, Telovadno društvo Sokol Brežice.

Športna zveza Brežice

Pozabljeno geslo

Registracija

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.

Zgodovinsko domače branje: s pomočjo knjig o preteklosti do koristnih naukov za sedanjost

Avtor tega prispevka je Lokalno.si. Vabljeni k branju Lokalno.si »

14.6.2024 | 08:40

Zgodovinsko domače branje je partnerski projekt Gimnazije Brežice in Knjižnice Brežice, ki se je v šolskem letu 2023/2024 drugič zapored izvajal kot obvezna izbirna vsebina. V sredo, 12. junija 2024, so dijaki Isadora Godler, Tinkara Kranjčevič, Tarik Kurspahić, Ajda Lednik, Filip Nodilo, Mark Petelinc, Blaž Plevnik, Katja Plevnik, Ena Sekulić, Sara Topić in Urška Županc (Neja Klobasa je bila odsotna) v prostorih domoznanske zbirke Knjižnice Brežice iz rok mentorjev, profesorice zgodovine Nataše Šekoranja Špiler in bibliotekarja dr. Dejana Packa, prejeli priznanja za sodelovanje v projektu in knjižno nagrado.

Podelitev priznanj

Sodelovanje v projektu je dijakom omogočilo prebiranje izvrstnih zgodovinskih del, poglobitev šolskega znanja in urjenje v kritičnem mišljenju. Njihovo obveznost je predstavljalo branje štirih knjig (dveh s priporočilnega seznama in dveh po lastni izbiri) in avtorstvo prav toliko pisnih izdelkov. Merilo ni bilo število prebranih strani, temveč izvirnost in utemeljenost razmišljanj(a) o prebranem.

V iztekajočem se šolskem letu so dijaki največkrat izbrali naslednje knjige: Sapiens (Yuval Noah Harari), Gulag (Anne Applebaum) in Prostovoljec (Jack Fairweather). Bralec teh vrstic je povabljen, da poseže po teh ali drugih knjigah, ki boleče napake iz preteklosti preobražajo v koristne nauke za sedanjost.

Dr. Dejan Pacek, Knjižnica Brežice

Pozabljeno geslo

Registracija

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.

DL: Blagovnica Brežice sameva, notri so se naselili golobi

Avtor tega prispevka je Lokalno.si. Vabljeni k branju Lokalno.si »

12.6.2024 | 14:40

Bralka iz Brežic je spomnila na prazen objekt v Brežicah, ki ga omenja mnogo meščanov, in sicer Blagovnico Brežice. »Stavba je prazna že dolgo časa. Notri so se naselili golobi. To je bila zelo dobra trgovina, različne stvari si lahko kupil tam. Zdaj je zapuščena, v Brežicah pa gradijo nove trgovine. Kaj si mislijo turisti? Takoj ko pridejo v mesto, zagledajo to stavbo, saj je na zelo lepi lokaciji,« je rekla.

Blagovnica Brežice je že vrsto let zapuščena. (Foto: arhiv DL; M. L.)

Blagovnica Brežice je že vrsto let zapuščena. (Foto: arhiv DL; M. L.)

Pred železno zaporo na severni strani veter in očitno obiskovalci prinašajo marsikaj.

Članek je bil objavljen v tiskani številki Dolenjskega lista v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

Imate tudi vi pohvalo, kritiko, vprašanje?

Na telefonski številki 07/ 39 30 500 vas čakamo vsak četrtek med 20. in 21. uro.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

4h nazaj+1     + (1)     – (0)     Oceni toto 

Vse to govori kakšni smo gospodarji, da jih ni sram da za 30 let niso sposobni niti prodati objekta to pa je res pravi kapitalizem, nismo za drugo kot za hlapce kot smo bili v vsej svoji zgodovini

Pozabljeno geslo

Registracija

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.

Komunali Brežice priznanje za Inovacije Posavja s strani GZS

Avtor tega prispevka je Lokalno.si. Vabljeni k branju Lokalno.si »

12.6.2024 | 10:00

Med najboljšimi inovatorji v Posavju v letu 2024 je tudi Komunala Brežice, in sicer je prejela bronasto priznanje za inovacijo Dinamični Intrakom – sistem interne komunikacije v podjetju. Inovatorja sta Petra Grajžl in Aleksander Zupančič. Inovacija Sistem interne komunikacije v podjetju Komunala Brežice rešuje izzive v interni komunikaciji podjetja, ki je steber poslovanja podjetja. Gre za sistemsko, celovito in prilagodljivo rešitev izzivov internega komuniciranja.

Priznanje inovatorki Petri Grajžl sta podelila Gorazd Pfeifer, predsednik Posavske gospodarske zbornice, in predsednik ocenjevalne komisije dr. Gregor Škorc. (Foto: Tadej Kreft)

Sistem poleg običajnih komunikacijskih kanalov (sestankov, mailov, ipd.) vključuje še 16 drugih kanalov komunikacije v podjetju, kot so: mesečni interni informator, zbori zaposlenih, komunalne pozitivke, socialno omrežje, izbor Naj delavca, naj sodelavcev in eko junakov, razvojni razgovori, knjiga idej, voščilnica in darilna kartica ob rojstnih dnevih zaposlenih, dobrodošlica ob prihodih in odhodnica ob odhodih, stena ponosa, komunalna knjižnica, beleženje pohval in drugi.

S pomočjo inovacije je podjetje izboljšalo organizacijski klimo, učinkovitost, storilnost, zmanjšalo absentizem in izboljšalo številne kazalnike poslovanja.

Komunala Brežice

Pozabljeno geslo

Registracija

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.

Navijaj z nami na prostem v Brežicah za Euro 2024!

Avtor tega prispevka je Lokalno.si. Vabljeni k branju Lokalno.si »

11.6.2024 | 10:20

Pridružite se nam v Brežicah na največjem nogometnem dogodku leta! Euro 2024 je tukaj in Brežice so eno izmed mest, ki postajajo središče navijaškega vzdušja, kjer bomo skupaj doživljali nogometno evforijo na prostem.

Zakaj prav Brežice?

Brežice so znane po svoji gostoljubnosti, živahnem dogajanju in čudoviti naravi. Letos pa bomo dodali še en razlog za obisk – ogromni zasloni, ki bodo prenašali vse tekme Euro 2024! Poleg tega bo Brežice edino mesto ob Ljubljani, Mariboru in Kopru, kjer bo v Sloveniji uradna Fan cona, organizirana z Nogometno zvezo Slovenije, ki je pridobila UEFA licenco za spremljanje tekem na velikem ekranu. Zbrali se bomo vsi nogometni navdušenci, da skupaj navijamo za našo ekipo.

Dogodki in aktivnosti

Vsak dan bomo pripravljali posebne dogodke. Poleg tega bodo na voljo osvežilne pijače, da boste lahko ostali hidrirani in polni energije med navijanjem.Za varnost in udobje vseh obiskovalcev bo poskrbljeno.

Vabilo k udeležbi

Pridružite se nam v velikem številu v Fan coni na nogometnem stadionu v Brežicah, kjer bomo skupaj ustvarjali nepozabne trenutke. Obeta se nam vrhunsko vzdušje in pozitiven rezultat! Naša generacija lahko s pomočjo navijačev doseže preboj naprej, zato pridite v velikem številu in postanite del te zgodbe!

Kje in kdaj?

Lokacija: Nogometni stadion Brežice

Urnik:

15.6.2024: Španija – Hrvaška, ob 18.00 in Italija – Albanija, ob 21.00

16.6.2024: Slovenija – Danska, ob 18.00 in Srbija – Anglija, ob 21.00

19.6.2024: Hrvaška – Albanija, ob 15.00, Nemčija – Madžarska, ob 18.00 in Škotska – Švica, ob 21.00

20.6.2024: Slovenija – Srbija,  ob15.00, Danska – Anglija, ob 18.00 in Italija – Španija, ob 21.00

24.6.2024: Hrvaška – Italija, ob 21.00

25.6.2024: Slovenija – Anglija, ob 21.00

Vstop je prost!

Euro 2024 je resnično velik dogodek. Še bolj pa je pomembna uvrstitev Slovenije po 24 letih na EP, kar je za vse nas izjemno ponosno in vzpodbudno. Prvič v zgodovini imamo v Sloveniji t.i. Fan cone, med katerimi so tudi Brežice, ob Ljubljani, Mariboru in Kopru. Zato se vidimo v Brežicah, kjer bo nogomet združil srca in duše navijačev!

D. Š.

Pozabljeno geslo

Registracija

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.

DL: Brigita Šuler s pevci na Malti

Avtor tega prispevka je Lokalno.si. Vabljeni k branju Lokalno.si »

9.6.2024 | 12:30

Slovenska delegacija pevcev se je na Malti udeležila festivala Golden Voice, tja pa je na povabilo organizatorice Eveline Batey kot predstavnica Slovenije odpotovala tudi povabljena članica strokovne žirije, posavska pevka Brigita Šuler, ki je z možem Maksom Žbogarjem znana tudi kot organizatorica Mednarodnega otroškega pevskega festivala Brežice – letošnji finalni večer bo 25. avgusta.

Na malteškem festivalu so nastopili pevci in pevke, stari od 6 do 35 let, iz kar 29 držav. Na lanskem brežiškem otroškem festivalu je Evelina Batey nekaterim sodelujočim podelila vabilo na Malto za letošnji Golden Voice in med desetimi zelo nadarjenimi slovenskimi pevci sta bili tudi Brianna Selina Jager iz Domžal in Natalija Jovanović iz Srbije. Obe sta se odlično predstavili, žirijo pa prepričali z drugim mestom v svoji kategoriji in domov odšli vsaka s svojim pokalom. Brigita je med bivanjem na Malti izkoristila priložnost in nekaterim izbranim tujim pevcem tudi uradno podelila povabila na letošnji festival v Brežicah. Na fotografiji je slovenska delegacija pevcev z žirantoma Sergejem Ruprehtom in Brigito Šuler ter organizatorico festivala Evelino Batey.

Članek je bil objavljen v tiskani številki Dolenjskega lista

R. M.; foto: Maks Žbogar

Pozabljeno geslo

Registracija

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.

FOTO: Letno srečanje upokojenih članov SVIZ Slovenije

Avtor tega prispevka je Lokalno.si. Vabljeni k branju Lokalno.si »

7.6.2024 | 14:40

4. junija 2024 je SVIZ Slovenije pripravil že 12. letno srečanje za svoje člane. Tokrat smo se zbrali v Krškem oziroma Posavju, ker je bil gostitelj OO Posavje, ki obsega občine: Brežice, Krško, Kostanjevica na Krki, Sevnica in od leta 2015 naprej tudi občini Radeče in Bistrico ob Sotli. Od teh šestih občin ima krška status mestne občine, pet je mest, od katerih je najstarejša Kostanjevica na Krki, Bistrica ob Sotli pa je trg.

FOTO: Letno srečanje upokojenih članov SVIZ Slovenije

V Krško je prišlo preko petsto upokojenih članov SVIZ iz vseh koncev Slovenije. Iz Novega mesta se nas je kar 65 odpeljalo ob osmih zjutraj z avtobusom. Zbirali smo se pred Kulturnim domom v Krškem, v katerem so nam pripravili lep sprejem in čudovit program s skromnimi darilci. Nagovoril nas je podžupan Mestne občine Krško in predsednica upokojenih članov SVIZ Slovenije Jelka Velički. Po končanem uvodnem delu in pogostitvi smo odšli na oglede izbranih destinacij, ki so nam jih pripravili gostoljubni Posavci. Ogledali smo si lahko: Mestni muzej Krško, Valvasorjevo knjižnico Krško, Speedway v Krškem, Svet energije – GEN, grad Rajhenburg, Vinsko klet Krško, Posavski muzej Brežice in vodovodni stolp, Banovo domačijo v Artičah, Evrosad Krško in galerijo Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki. Po ogledih smo se z vseh destinacij vrnili nazaj v Krško in se odpeljali še na kosilo in druženje, ki je potekalo v prijetnem in veselem vzdušju ob naslednji misli: “Povejte mladim, da je svet lep in da je vredno za sabo pustiti sled”.

Marija Andrejčič

Pozabljeno geslo

Registracija

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.