Apple ponovno številka ena na evropskem trgu premijskih telefonov

Avtor tega prispevka je Računalniške novice. Vabljeni k branju Računalniške novice »

Podjetju Apple je uspelo skupno osvojiti 12,4 odstotkov evropskega trga. To pa je bilo dovolj za prevzem prvega mesta.

Prodaja pametnih mobilnih telefonov se je na evropskem trgu v zadnjem tromesečju lanskega leta znižala za tri odstotne točke. Skupaj je bilo namreč prodanih »zgolj« 37,8 milijonov enot pametnih mobilnih telefonov. Pri vsem tem pa je najbolj zanimivo to, da je podjetje Apple na evropskem trgu nedavno ponovno prevzelo vodilni položaj in s tem premagalo večnega tekmeca Samsung.

Podjetju Apple je dejansko uspelo skupno osvojiti 12,4 odstotkov evropskega trga, konkurenčnemu podjetju Samsung pa 10,8 odstotkov. To ne preseneča, saj je podjetje Apple skupno prodalo za kar 12,4 milijonov pametnih mobilnih telefonov iPhone. Na letni ravni pa je prodaj narasla za odstotek in to kljub temu, da se je skupna prodaja pametnih mobilnih telefonov znižala za tri odstotne točke.

Konkurenčno podjetje Samsung pa je v enakem obdobju izgubilo skupno 12 odstotkov tržnega deleža v evropskem prostoru. To pomeni, da je trgovcem uspelo prodati 10,8 milijonov naprav južnokorejskega giganta. To je nedvomno presenetilo tudi največje poznavalce.

Na tretjem mestu med vodilnimi proizvajalci pametnih mobilnih telefonov najdemo podjetje Xiaomi. Temu je namreč v zadnjem četrtletju lanskega leta uspelo skupno prodati šest milijonov mobilnih naprav in s tem zasesti 16 odstotni tržni delež. Četrto in peto mesto pa sta pripadli podjetjema Motorola in Honor. Skupaj jima je namreč uspelo prodati dva milijona oziroma 1,1 milijona mobilnih telefonov. S tem pa jima je uspelo osvojiti pet oziroma tri odstotne evropskega trga.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.