Dve tekmi in devet golov

Avtor tega prispevka je SNPORTAL.SI. Vabljeni k branju SNPORTAL.SI »

Počasi se približujemo novi drugoligaški sezoni, ob tem pa tudi sklepnim pripravam šestnajsterici klubov. Med njimi je tudi NK Krško, ki je pred svojo sedemnajsto sezono. Domala vsa lanskoletna zasedba je odšla, razen nekaj lokalnih nogometašev. Tako kot ob koncu minule sezone, ko se je zeleno-bela zasedba iz Posavske prestolnice rešila na lokalnem derbiju, kot sedaj je za krmilom nekdanjega prvoligaša, sicer športni direktor kluba in podjetnik Antuš Brdik. Rešitelj minule sezone je znova zbral kopico novih obrazov, s katerimi bodo te dni tudi sklenili sodelovanje.

Kljub vročini se strokovno vodstvo trudi, da bi čimbolj uigralo moštvo, ki je trenutno zbrano na treningih. Za njimi so tri tekme kjer so bili poraženi. Kljub temu so pokazali v določenih fazah, da so dobri. Tokrat so imeli dve tekmi v manj kot 24 urah.

  • Brežice: BREŽICE – KRŠKO 3:2 (3:1) Sirk, Matos, Bajs ; Abiola, Ruedl

Najprej so v torkovi večerni tekmi gostovali v Brežicah pri novopečenemu tretjeligašu. Tekma je ponudila pet golov in za mnoge presenetljivo zmago domače zasedbe. Krško je povedlo z golom 18- letnega Nigerijca Ismaila Abiole, ki je v minuli sezoni igral za krške mladince. Pet minut kasneje se je svojega prvenca v članskem dresu veselil Lev Sirk. Ta 17-letnik je bil v minuli sezoni želja Karanovića, ko je še vodil nogometno šolo Krškega. Zanimanje je požel tudi pri novomeški Krki in mladincih Maribora. Potem so Brežičani preko Matosa in Bajsa v le dveh minutah ob koncu polčasa izid spreobrnili in odšli na odmor s 3:1. Nakar je v tretji minuti drugega polčasa izid tekme postavil nekdanji brežiški napadalec, sedaj član Krškega Andraž Ruedl.

  • Rogla: VENEZIA – KRŠKO 4:0

Italijanski drugoligaš, ki je v minuli sezoni izpadel iz Serie A, se ta čas pripravlja na Štajerskem za novo sezono. Član te beneške ekipe je tudi slovenski reprezentančni vezist Domen Črnigoj. Koprčan je proti našemu drugoligašu odigral celotno tekmo in en zabil gol, za drugega pa je prispeval podajo. Prvi polčas je pripadel varovancem Ivana Javorčića. 43-letni hrvaški strateg iz Splita je Venezio prevzel pred temi pripravami na sezono 2022/23. Dva gola je Krško prejelo v prvem, dva pa še v drugem polčasu. Težke noge po pripravah in težkemu nasprotniku ter višinska razlika so terjale davek.

NK KRŠKO: J.Ribič, Musa, Kunštić, Stopar, Shimba, Petrak, Bekhira, Regović, Lesjak, Castaing, Antunović

v nadaljevanju so igrali še: Goričar, Arapović, T. Brdik, Geč, Lovrić in Abiola

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.