Mobilnost invalidov – projektu se pridružuje Občina Sevnica

Avtor tega prispevka je ePosavje.com. Vabljeni k branju ePosavje.com »

Občina Sevnica se pridružuje projektu multimodalne mobilnosti

Projekt Dostopnost prostora: Za samostojno mobilnost v urbanem okolju vodi Ministrstvo za infrastrukturo, Direktorat za trajnostno mobilnost in prometno politiko v sodelovanju z Geodetskim inštitutom Slovenije, njegov poglavitni cilj pa je izboljšanje mobilnosti oseb z oviranostmi, starejših in šolajočih otrok. V sodelovanju z občinami so vzpostavili nacionalni zemljevid multimodalne mobilnosti, ki prikazuje informacije, ki so za osebe z oviranostmi ključnega pomena, ko se odločajo za potovanje.

Občina Sevnica je s podpisom sporazuma pristopila k projektu. V naslednjih mesecih bo na območju mesta Sevnica opravljena analiza prostora, ki bo pokazala prilagojenost osebam z oviranostmi. Analiza bo izpostavila najprimernejše poti, hkrati pa pokazala morebitne pomanjkljivosti v prostoru.

Izdelan zemljevid bo v pomoč osebam z oviranostmi, hkrati pa bodo pridobljene informacije pomembne za vse načrtovalce sprememb v prostoru, tako javne kot tudi zasebne.

Že z manjšimi ukrepi lahko namreč dostopnost do prostorov precej povečamo in tako omogočimo delovanje vsem družbenim skupinam.

(Občina Sevnica, eP)

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.