Photos from Občina Brežice’s post

Avtor tega prispevka je Občina Brežice Facebook stran. Vabljeni k branju Občina Brežice Facebook stran »

Občina Brežice je dne na svoji Facebook strani objavila:

[USPEH GLASBENIKOV]
🏆Naša občina aktivno podpira delovanje lokalnih društev na različnih področjih. Pretekli vikend so glasbeniki Gasilski pihalni orkester Loče, MePZ Viva Brežice in Tamburaški orkester Artiče na tekmovanjih zbrali številna odličja, kar je dokaz njihove izjemne nadarjenosti in trdega dela.👏👏
____________

🎺KD Gasilski pihalni orkester Loče se je v preteklem vikendu udeležil 42. tekmovanja Zveze slovenskih godb, ki je potekalo v Marinovi dvorani glasbene šole Velenje. Godbenice in godbeniki so si priigrali poseben uspeh s 92,64 % doseženih točk in s tem prejeli zlato plaketo s posebno pohvalo. Tako so potrdili 1. težavnostno stopnjo in se uvrstili na koncertni nivo. Orkester si je nagrado prislužil s prizadevnim pristopom pod taktirko dirigenta Mirana Petelinca.
____________

🪕Artiški tamburaši, ki igrajo v sestavi Tamburaškega orkestra KUD Oton Župančič Artiče so se udeležili 42. festivala tamburašev in mandolinistov Slovenije v Semiču. Domov so se vrnili z zlatim priznanjem. Orkester si je ponovno zlato priznanje pridobil pod skrbnim in zavzetim vodstvom dirigentke Klare Šimičić.
____________
🎤Mešani pevski zbor Viva Brežice pa je nastopil na 28. državnem tekmovanju slovenskih pevskih zborov Naša pesem v Mariboru. Tokratna udeležba na državnem tekmovanju je bila za zbor deseta po vrsti, za novega dirigenta Krištofa Strnada prvikrat v tej vlogi. Z doseženimi 91 točkami so si ”Viveki” priborili zlato plaketo ter tretjo nagrado za absolutno tretje mesto med vsemi zbori na tekmovanju, s čimer so še nadgradili uspeh iz leta 2022.
Poleg tega so se razveselili še posebne nagrade za najboljšo izvedbo skladbe, napisane v 21. stoletju, za skladbo Deliver me, o Lord posavskega skladatelja Tineta Beca.

Dirigent Krištof Strnad je prejel tudi denarno nagrado JSKD obetavnemu zborovodji za udeležbo na izobraževanju v letu 2025, kot zbor pa so od Slovenske filharmonije dobili možnost obiska generalke po lastnem izboru v abonmaju Pretežno vokalni cikel v sezoni 2024/2025.

ISKRENE ČESTITKE👏👏
__________________________________
#obcinabrezice #sodelovanje #društva #glasba MePZ Viva Brežice Gasilski pihalni orkester Loče Tamburaški orkester Artiče #sodelovanje #podpora #lokalno #lokalnaskupnost #umetnost #povezovanje

(Feed generated with FetchRSS)