Promocijski material še ni dovolj – kaj vse je potrebno za uspešno promocijo?

Avtor tega prispevka je ePosavje.com. Vabljeni k branju ePosavje.com »

Zato, sočasno z oblikovanjem promocijskega materiala, razmislite tudi o tem, kako ga boste distribuirali med svoje potencialne stranke. Bolj kot bo ta način inovativen, večja bo verjetnost, da si vas bodo zapomnili.

Najbolj kreativni načini distribucije promocijskega materiala 

Učinkovitost promocijskega materiala je odvisna tudi od tega, kdaj, kje in kako ga boste razdelili oziroma posredovali do potencialnih strank. 

V nadaljevanju je nekaj ustvarjalnih idej, kako na najboljši način prenesti svoje sporočilo:

Gostite tekmovanje

Tekmovanja pritegnejo veliko ljudi in so odlična priložnost za pridobivanje novih strank. Zmagovalcem ponudite promocijski material večjih vrednosti, medtem ko vsem ostalim tekmovalcem lahko podarite simbolične nagrade, kot so na primer USB ključki, majice, svinčniki in še mnogo drugega. 

Ne pozabite pa tudi na gledalce, katerim lahko podarite različne navijaške rekvizite.

Uporabljajte program nagrajevanja

Mnoga podjetja ponujajo različne sheme zvestobe in različne načine nagrajevanja, kar spodbuja stranke k novemu nakupu. Seveda je ta način distribucije reklamnega materiala odvisen tudi od narave posla. 

Če vodite restavracijo ali kavarno, za vsak 10. nakup ponudite brezplačen obrok ali pa podelite nagrado v obliki promocijskega materiala večje vrednosti. 

Če imate spletno trgovino, lahko ob dostavi priložite promocijski izdelek, ki bo vaše kupce spodbudil k novemu nakupu. Možnosti je ogromno, le uporabiti jih je potrebno.

Interakcija na družbenih omrežjih

Distribucija promocijskega materiala preko družbenih omrežij ima številne prednosti in je priljubljena med podjetji v vseh panogah. Kadar vaši sledilci všečkajo in delijo vaše objave, jih širijo med nove uporabnike in nove potencialne stranke. 

Vsakršno interakcijo in sodelovanje vaših sledilcev lahko nagradite s promocijskim materialom, kot so na primer skodelice, kape, pohodne palice ali flaške, izberete pa lahko tudi katerikoli drug promocijski izdelek, ki se vam zdi v danem trenutku najbolj primeren.

Udeležite se različnih sejmov

Razdeljevanje promocijskega materiala na sejmih je eden najpogostejših načinov deljenja promocijskega materiala. 

V tem primeru se najpogosteje delijo vrečke, svinčniki, vžigalniki in drugi manjši promocijski izdelki. 

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.