​Občni zbor DLSD Leskovec – letos bodo šli tudi na Hrvaško

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Objavljeno: Ponedeljek, 26.02.2024    Rubrika: PANORAMA Bralci pišejo

Minuli četrtek je v večnamenskem prostoru doma krajanov v Leskovcu pri Krškem potekal občni zbor Društva ljubiteljev suhomesnatih dobrot Leskovec pri Krškem.

Po pozdravnem nagovoru predsednika društva Jožeta Petkovška in izvolitvi delovnega predsedstva, zapisnikarja in verifikacijske komisije so navzočim članom predstavili delovanje društva v preteklem letu in plan za leto 2024. V lanskem letu so svoje delovanje pričeli s kolinami, potem so v maju na tržnici Videm izvedli salamijado, s svojimi izdelki so sodelovali na raznih prireditvah ostalih društev (Mestni muzej Krško, Zveza prijateljev mladine, KD Krško, OŠ Leskovec pri Krškem, SDM v domu krajanov Leskovec …), namesto strokovnega izleta pa so organizirali piknik na ribniku ribiške družine Kostanjevica na Krki. V novembru so poleg ostalega sodelovali na Martinovemu sejmu in decembra na Miklavževemu sejmu. Po branju vseh poročil je razvidno, da je društvo delovalo skladno s predpisi in lansko leto zaključilo brez blagajniškega minusa.

DSC05993

V letošnjem letu so že izvedli tradicionalne koline, v planu imajo sodelovati na golažijadi v Bistrici ob Sotli, izvesti salamijado, pohod za člane društva in izobraževanje na temo HACCP sistema nadzora varnosti hrane, odzivati se na povabila na javne prireditve, namen pa imajo tudi, če bo čas dopuščal, sodelovati na mednarodni prireditvi na martinovanju na Hrvaškem – Breznički Hum.

Po vseh poročilih, razpravi in potrditvi poročil je ob hrani in pijači sledilo druženje in izmenjava mnenj o izdelavi in še širši ponudbi suhomesnatih izdelkov.

Anton Hruševar

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.