14. Tradicionalni pohod »Gremo v Kobile« v Leskovcu pri Krškem

Avtor tega prispevka je ePosavje.com. Vabljeni k branju ePosavje.com »

Letos je v Mestni četrti Leskovec pri Krškem, v sklopu krajevnega praznika, ponovno zaživel tradicionalni pohod »Gremo v Kobile«, ki je potekal že štirinajstič zapored. Prireditev je bila organizirana v sodelovanju z Društvom ljubiteljev suhomesnatih dobrot in je zbrala skoraj 50 udeležencev.

Začetek pohoda je bil na Trgu borcev, od koder so se podali po dolini Vejer, skozi Loke, Volovnik, Selce in Libelj na Jerckov breg. Ta točka ponuja čudovit razgled na našo dolino, Gorjance, Krakovski gozd, Libno in vse tja do Slemena na Hrvaškem. Po kratkem postanku so pred Kobilami zavili nazaj proti Volovniku, kjer je bil cilj letošnjega pohoda. Skupaj so prehodili celih osem kilometrov.

Na cilju se je, poleg 23 pohodnikov, zbralo še nekaj podpornikov, tako da je dogodek združil skoraj 50 krajanov. Posebna zahvala gre Matjažema in Štefanu za pripravo golaža ter ostalo pogostitev, hkrati pa tudi vsem udeležencem za prijetno družbo in prispevek k dogodku.

Nasvidenje ob letu, na prvo soboto v mesecu juniju.

Vir besedilo in foto: Anton Hruševar

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.