3. SNL vzhod skorajda popolnjena, ostajata le še dve neznanki

Avtor tega prispevka je SNPORTAL.SI. Vabljeni k branju SNPORTAL.SI »

Znanih je 12 od 14 klubov, ki bodo v sezoni 2023/24 nastopali v 3. SNL vzhod. Za preostali dve mesti se bo v dodatnih kvalifikacijah udarila četverica.

Pri samem vrhu je vse jasno. V 2. SNL je po osvojitvi prvega mesta napredovala Dravinja, medtem ko bo mesto Konjičanov zasedlo Krško, ki bo po več kot dveh desetletjih ponovno nastopalo v tretjeligaški konkurenci. Krčani so nazadnje v 3. SNL igrali v sezoni 2001/02.

Precej neznank je bilo v povezavi z obstankom, tudi zavoljo nepredvidenih dogodkov. Posavje Krško je že med zimskim premorom prenehalo s tekmovanjem in je izstopilo iz lige. Vodstvo tekmovanja je rezultate kluba iz prve polovice sezone priznalo, Posavci pa so z 20 osvojenimi točkami zlahka sezono uradno zaključili pred Šmartnim in Dravogradom, ki sta osvojila 13. oziroma 14. mesto. Sedaj je tudi že jasno, da so Cirkulane ostale brez tekmovalne licence za sezono 2023/24.

Prav 13. in 14. uvrščeni ekipi po pravilih tekmovanja neposredno izpadeta iz lige, medtem ko vanjo lahko napredujejo le prvaki posameznih medobčinskih lig oziroma zmagovalci dodatnih kvalifikacij. Te se predvidoma odločajo med prvaki lig MNZ Celje, ptujske Superlige, MNZ Maribor in Pomurske nogometne lige. V posebnih primerih, ki niso opredeljeni v pravilnikih NZS in sklepih organov NZS, ko število ekip v posamezni ligi ni popolno, odloča o načinu popolnitve lige IO NZS.

V minuli sezoni so v omenjenih medobčinskih ligah vrh zasedle ekipe Žalca, Hajdine, Korotana in Hotize, toda zapletlo se je tudi tukaj. Napredovanje so z odprtimi rokami sprejeli samo Hajdinčani in Prevaljčani, ki bodo v 3. SNL zamenjali Cirkulane in Posavje Krško. Žalec in Hotiza sta igranje v tretjeligaški konkurenci zavrnila, tako da sta priložnost za napredovanje nenadejano dobili drugouvrščeni ekipi, in sicer Zreče ter Odranci.

Vodstvo tekmovanja se je zato odločilo, da dodatne kvalifikacije za popolnitev 3. SNL vzhod kljub vsemu izvede, v njih pa bodo nastopila 13. in 14. uvrščena kluba minule sezone ter podprvak celjske oziroma pomurske medobčinske lige. Žreb je v Celju že bil opravljen, dodatne kvalifikacije pa bodo na sporedu 10. in 14. junija.

Dodatne kvalifikacije za 3. SNL vzhod:
Šmartno 1928 – Odranci (10. junij ob 17.30)
Zreče – Koroška Dravograd

Odranci – Šmartno 1928 (14. junij ob 18.00)
Koroška Dravograd – Zreče

Klubi, ki bodo v prihodnji sezoni nastopali v 3. SNL vzhod:
Krško
Drava Ptuj
Bosch Bračič Videm
Premium Dobrovce
Rače
Brežice 1919 Terme Čatež
Podvinci
Zavrč
Šampion
Avto Rajh Ljutomer
Hajdina
Korotan Prevalje
Šmartno/Odranci
Zreče/Dravograd

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.