5. junij: SVETOVNI DAN VARSTVA OKOLJA

Avtor tega prispevka je Občina Brežice. Vabljeni k branju Občina Brežice »

5. junij je svetovni dan varstva okolja, zato se na ta dan še posebej poudarja pomembnost varovanja okolja, varstva Zemlje ter nagovarja in spodbuja k odgovornosti pri skrbi za naš planet in želi okrepiti njegovo zavedanje o tem.

5. junij je za svetovni dan varstva okolja je leta 1974 razglasila Generalna skupščina Združenih narodov, da bi vzbudila večje zanimanje za okolje, pritegnila pozornost odločevalcev za okoljsko tematiko in pri ljudeh sprožila zavest, da so ključni akterji pri oblikovanju prihodnosti. Namen dneva varstva okolja je spomniti ljudi, da kako zelo smo odvisni od narave in kako zelo je ona odvisna od našega ravnanja, hkrati pa je tudi ključni temelj za spodbujanje napredka pri okoljskih razsežnostih ciljev trajnostnega razvoja.

In kako lahko poskrbimo za naravo?

1. Zmanjšajmo količino odpadkov.

2. Odpadke ločujmo.

3. V kanalizacijo spuščajmo le tisto, kar tja sodi.

4. Varčujmo z vodo.

5. Varčujmo z električno energijo.

6. Za krajše razdalje avto pustimo doma in se na pot odpravimo peš ali s kolesom.

Za več nasvetov, kliknite TUKAJ.

Tudi z aktivnostmi projekta “Hidravlične izboljšave vodovodnih sistemov v občini Brežice in Bistrica ob Sotli” sledimo k ohranjenju in skrbi pitne vode ter narave. 

Naložba v vašo prihodnost.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada.

56

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.