9. Odprti oder revolucionarne poezije

Avtor tega prispevka je Posavski obzornik. Vabljeni k branju Posavski obzornik »

Objavljeno: Petek, 23.02.2024    Rubrika: KULTURA Sporočilo

15. februarja se je v Mestni hiši Brežice zgodil že 9. Odprti oder revolucionarne poezije. Tradicionalni odprti oder je dogodek v počastitev kulturnega praznika v organizaciji lokalnega odbora Levica Posavje.

Vodilna misel letošnjega odra je bila zaupanje. Kot je povedala Hannah Arendt, namen laži ni le prepričevanje v resničnost same laži, pač pa tudi spodkopavanje zaupanja. Spodkopavanje zaupanja pa je razbijanje skupnosti in ustvarjanje pogojev za vzpostavitev avtoritarnosti. Na letošnjem odru je sodelovalo 13 avtorjev: Ahmed Burić, Peter Dirnbek Vatovec, Vid Kmetič, Barbara Kostanjšek, Lana Nikolić, Nina Rezman, Nenad Rizvanović, Andrej Rozman Roza, Mirko Rožman, Goran Šalamon, Daniel Štos, Angelca Toure Šijanec in Nastja Vidmar.

Organizator se avtorjem zahvaljuje za zaupanje in vas pričakuje naslednje leto na jubilejnem – desetem Odprtem odru revolucionarne poezije.

Vir: LO Levica Posavje

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.