Ansambel Posavski veseljaki s skladbo Oba sva abrahama

Avtor tega prispevka je ePosavje.com. Vabljeni k branju ePosavje.com »

“Oba sva Abrahama”

Kot pravijo v ansamblu, gre za priredbo dveh vsem dobro znanih skladb, ki so ju združili pod imenom »Oba sva abrahama«. Posavski veseljaki so v preteklih letih veliko igrali na raznoraznih praznovanjih in obletnicah, med katerimi so zagotovo prevladovali Abrahami. Letošnje leto pa sta okrogli, 50. jubilej, praznovala tudi starša harmonikarke in vodje ansambla, Anje Borovinšek – Helena in Boris Borovinšek.

Ob tej priložnosti so se Posavski veseljaki odločili, da jima v zahvalo, za ves trud in podporo pri glasbenem ustvarjanju, poklonimo nekaj v glasbeni obliki. Tako je nastala ideja o priredbi vsem dobro znanega valčka Ansambla bratov Poljanšek – Oba sva abrahama (R. Poljanšek / I. Sivec / R. Poljanšek). Ker pa pravijo, da se življenje po obisku Abrahama obrne na glavo, so nežen valček zamenjali za hudomušno polko in tako v drugem delu priredili še Henčkovo polko – Henčkov abraham (B. Rodošek / S. Podboj).

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.