Apple omogočil popravila v lastni režiji tudi za novejše naprave

Avtor tega prispevka je Računalniške novice. Vabljeni k branju Računalniške novice »

Apple je nedavno omogočil popravila v lastni režiji za njegove najnovejše računalniške sisteme. Tu gre za naprave opremljene s procesorji M3.

Verjetno se še spomnite, da je Apple dalj časa pošteno oteževal popravilo naprav v lastni režiji, medtem ko popravilo v licenčnih servisih navadno ni bilo ravno poceni. Velike količine lepila, nestandardni vijaki in zapletena notranja zgradba naprave so pogosto oteževale zamenjavo baterij, zaslonov ali drugih delov naprave. Poleg tega so se na zaslonu naprave uporabnikom pričela pojavljati raznovrstna obvestila o napakah, določene funkcije pa so enostavno prenehale delovati.

Leta 2022 pa je prišlo do neverjetnega preobrata, vsaj ko gre za novejše naprave podjetja Apple. Računalniški gigant je namreč podal izjavo, s katero je napovedal začetek programa samopostrežnih popravil. Ta program je strankam, ki menijo, da to zmorejo, omogočil, da najamejo vsa potrebna orodja in kupijo originalne nadomestne dele za izvedbo lastnoročnega popravila na domu.

Kot vse kaže bo podjetje Apple nadaljevalo s politiko popravil v lastni režiji. Ta program je bil namreč nedavno razširjen tudi na najnovejše računalniške sisteme računalniškega giganta, ki so opremljeni s procesorjem M3. Tu gre za 14-palčni MacBook Pro, 16-palčni MacBook Pro in ‌iMac‌, ki za preračunavanje podatkov uporabljajo procesorje M3, M3 Pro, in/ali M3 Max.

Program popravil v lastni režiji je na voljo tako v Združenih državah Amerike kot v izbranih evropskih državah. Med njimi najdemo tudi Slovenijo. Nadomestne dele za naše naprave Apple pa lahko naročimo na spletni povezavi https://selfservicerepair.eu/sl-SI/order

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.