Dve leti za edinstven ChromeOS Flex

Avtor tega prispevka je Računalniške novice. Vabljeni k branju Računalniške novice »

Operacijski sistem Google ChromeOS Flex je združljiv z osebnimi računalniki Windows in macOS. Poleg tega je še brezplačen.

Operacijski sistem Chrome OS podjetja Google je bil doslej na voljo le za določene modele računalnikov, kot so na primer računalniški sistemi Chromebook. Pred dvema letoma pa so se pri podjetju Google odločili za spremembo: sistem so prilagodili za vse uporabnike osebnih računalnikov, in sicer povsem brezplačno. Gre za različico operacijskega sistema ChromeOS Flex, ki je julija leta 2022 dočakal končno oziroma stabilno različico.

Google ChromeOS Flex je združljiv z osebnimi računalniki Windows in macOS. Novost je sicer primerna tako za izobraževalne ustanove kot za poslovne uporabnike in je popolnoma združljiva z vsemi drugimi Googlovimi storitvami v oblaku. Ključna prednost operacijskega sistema ChromeOS Flex je v tem, da se zažene v samo nekaj sekundah. Torej je primeren tudi za računalnike, ki se ne morejo ravno pohvaliti s hitrim zagonom oziroma s hitrimi trdimi diski. Ta za delovanje potrebuje le štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in zgolj 32 gigabajtov diskovnega prostora. Uporabljamo ga seveda lahko tudi na zmogljivejših sistemih.

Zanimivi operacijski sistem Google ChromeOS Flex je polno združljiv z več kot 400 različnimi osebnimi računalniki proizvajalcev, kot so Apple, Dell, HP in drugi. Celoten seznam povsem združljivih sistemov je na voljo na spletni povezavi https://support.google.com/chromeosflex/. Operacijski sistem Google ChromeOS Flex bo sicer deloval na vseh napravah, ki izpolnjujejo minimalne zahteve za njegovo namestitev in uporabo.

Brezplačni ChromeOS Flex bomo lahko uporabljali brez skrbi, saj vsebuje vse potrebne varnostne rešitve. Operacijski sistem je sicer brezplačno na voljo za prenos na povezavi https://chromeenterprise.google/os/chromeosflex/. Novost lahko namestimo preko pomnilniškega ključka USB ali preko omrežja. Ob prijavi obstoječih uporabnikov se bodo vsi njihovi podatki in nastavitve samodejno sinhronizirali z novim računalnikom.

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.