To soboto v Brežicah 12. turnir bratstva in enotnosti v badmintonu

Avtor tega prispevka je ePosavje.com. Vabljeni k branju ePosavje.com »

Tako bo tudi letos, v soboto, 2. 3. 2024. V Brežicah se bo to soboto pomerilo več kot 300 igralcev iz 55 klubov regije iz Srbije, Danske, BiH, Hrvaške, Nemčije, Avstrije in Slovenije. Da igralci ne pridejo v Brežice samo na turnir, pa je že zvezda stalnica za Brežice, saj jih večina pride že v četrtek in petek ter tako v petek spoznavajo tudi lokalne znamenitosti občine in regije.

Mednarodna športna zveza ADA, ki ima licenco za organizacijo tako velikega badmintonskega turnirja, ima, zanimivo, tudi sedež v občini Brežice, tako kot predsednik ŠZ ADA, ki je trenutno Tadej Škof, medtem ko je tekmovalni vodja lige Filip Lončarić iz Zagreba s pomočnikoma Marijo Bulatović in Jako Perparjem. “Naša ideja je, da moramo živeti skupaj v regiji brez vojn in sovraštva. Veseli smo, da smo skozi šport nazaj povezali in navezali stike iz bivše države, kljub temu da nas politika ločuje. Širimo duh bratstva in enotnosti v teh težkih časih,” poudarja Škof.

Vir besedilo in foto: Badminton klub Pišece

Želite brati takšne novice na vašem Kindlu? Slovenske Kindle novice vam dostavimo 3x v dnevu, vsak dan, prvi mesec popolnoma brezplačno, potem pa le 1 EUR na mesec. Obiščite Kindle Slovenija in naročite svoje Kindle časopise in revije že danes.